Haberler

Ayvalık'ta Madımak Anması ve Terör Protestosu

Chp Ayvalık İlçe Teşkilatı, Madımak olaylarının 23'üncü yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenlerken, son dönemlerde yaşanan terör olaylarını da protesto etti.

Chp Ayvalık İlçe Teşkilatı, Madımak olaylarının 23'üncü yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenlerken, son dönemlerde yaşanan terör olaylarını da protesto etti.

CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı önderliğinde düzenlen ve Öğretmen Evi'nden başlayan yürüyüşe CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın, CHP İl Başkanı Ender Biçki, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Karesi CHP İlçe Başkanı Onur Ayan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Madımak olaylarının 23'üncü yıldönümünde hayatını kaybedenler anılırken, son zamanlarda yaşanan terör olayları ise protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşe katılanlar "Yaşamak bir orman gibi kardeşçesine", "Teröre hayır, kardeşliğe evet", "Teröre karşı omuz omuza" yazılı dövizler taşıdı.

"YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ' İLKESİNİN IŞIĞINDA YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Basın açıklamasını okuyan CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, "2 Temmuz insanların diri diri yakıldığı Madımak katliamının 23. yıl dönümüydü. Ölenleri bir kez daha saygı ve rahmet ile anarken katillerini ve katliamı organize edenleri de tekrar lanetliyoruz. Onlar ülkemiz ve insanlık adına kapkara bir sayfa açmışlar sevgi ve hoşgörüyü yok edip kin nefret ve korku tohumlarını yüreklere serpiştirmişlerdir. Birilerinin gizli emelleri uğruna ölmek, öldürmek ve öldürülmek istemiyoruz, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta barış dünyada barış' ilkesinin ışığında yaşamak istiyoruz. Buradan bir kez daha teröre kurban verdiğimiz tüm insanlarımızı saygı ve rahmet ile anıyor, terörün her türlüsünü nefretle kınıyor ve diyoruz ki susma sustukça sıra size gelecek" dedi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar hep bir ağızdan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile 10'uncu Yıl Marşı'nı okuduktan sonra olaysız dağıldı.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title