Haberler

Aytaç Sefiloğlu Vefatının 16. Yıl Dönümünde Anıldı

İzmirli ekonomi muhabiri ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından Aytaç Sefiloğlu, vefatının 16. yıl dönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki mezarı başında anıldı.

İzmirli ekonomi muhabiri ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından Aytaç Sefiloğlu, vefatının 16. yıl dönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki mezarı başında anıldı.

İzmir'i Sevenler Platformu'nun önderliğinde düzenlenen etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in yanı sıra Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hicran Özdamar, EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Demircan, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı.

Anma etkinliğinde gazetecilik meslek kuruluşlarının temsilcileriyle genç meslektaşları, erken yaşta yaşama veda eden Aytaç Sefiloğlu'na ilişkin anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, onun genç gazeteciler için rol model olduğunu vurgularken eşi Macit Sefiloğlu ise Aytaç'ın ilkelerinin genç gazetecilerde bulduğu yansımadan duydukları kıvancı dile getirdi.

Aytaç Sefiloğlu

Aytaç Sefiloğlu, 23 Mayıs 1960'ta Sivas'ta doğdu. Üniversite eğitiminin ardından Tunceli'de öğretmen olarak çalışmaya başlayan Sefiloğlu, bir süre sonra istifa ederek İzmir'e yerleşti.

İzmir'de Yeni Ekonomi Gazetesi'nde muhabir olarak gazetecilik hayatına başlayan Sefiloğlu, sırasıyla Ticaret, Söz ve Yeni Asır gazetelerinde ekonomi muhabirliği ve editörlüğü yaptı.

Yeni Asır Gazetesi'nden 1994 yılında ayrılan Sefiloğlu, aynı yıl Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) basın müşaviri olarak göreve başladı. EBSO'daki görevi sırasında, İzmir'in ilk özel televizyonlarından Kanal 1'de "Ekonomik Gündem" adlı programı hazırlayıp sunan Sefiloğlu, gazetecilik ve televizyon programcılığı süresince yaptığı çalışmalar nedeniyle çeşitli kurumlardan 17 başarı ödülü aldı.

Sefiloğlu, 1998 yılındaki hastalığından sonra 17 Nisan 2000'de hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Atilla Sertel Narlıdere İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title