Haberler

    Ayşe Göknur Shanal & Patrick Keith Şan Resitali

    Çok sayıda uluslararası ödülün sahibi, Avustralya'nın önde gelen şan sanatçılarından Ayşe Göknur Shanal, piyanist Patrick Keith eşliğinde zengin bir program ile Ankara'nın seçkin klasik müzik mekanı Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Çok sayıda uluslararası ödülün sahibi, Avustralya'nın önde gelen şan sanatçılarından Ayşe Göknur Shanal, piyanist Patrick Keith eşliğinde zengin bir program ile Ankara'nın seçkin klasik müzik mekanı Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Program:

    Robert Schumann | Frauenliebe und Leben Op. 42

    Sergei Vasilievich Rachmaninov | Prelude Op.32 No.12

    Pyotr Ilyich Tchaikovsky | ??????? Why? Op.6 No.5

    ???? ????????, Wild Nights Op.60, No.6

    ???? ?? ?????... If the Day Dawns... Op.47, No.6

    Antonín  Dvorák | Song to the moon, from Rusalka

    -ara-

    Maurice Ravel | Asie, from Shéhérazade

    Franz Schubert | Du bist die Ruh

    Fernando J. Obradors | Canciones clásicas españolas

    Ayşe Göknur Shanal, soprano

    Soprano Ay?e Göknur Shanal Avustralya'nın önde gelen şan sanatçıları arasında yer almaktadır. "Dame Joan Sutherland" bursu ile eğitimini Royal College of Music'te tamamlamış ve Metropolitan Operası'nda (New York) Lindemann Young Artist Development Programı'nın (Genç Sanmatçılar Gelişim Programı) üyesidir.

    Shanal birçok prestijli ödülün ve bursun da sahibidir. Bunlar arsaında The Australian Singing Competition, Dame Joan Sutherland Bursu ve Ödülü, Opera Foundation Australia's Metropolitan Opera Ödülü (New York), McDonald's Operatic Aria, Queens Trust for Young Australians, Symphony Australia's Young Performers Award (Vokal kategorisi), Neue Stimmen International Singing Competition'da"Der Loreley-Festspiele Özel Ödülü" (Almanya) bulunmaktadır.

    Avustralyalı bestecilerin yanısıra birçok uluslararası besteci ile de beraber çalışmıştır. Bunlar arsında Ross Fiddes, Erberk Eryilmaz, Yiğit Kolat, Reza Vali, Diana Blom, John Wayne Dixon and Phillip Wilcher sayılabilir. Gerek Avustralya gerekse Amerika'da gerçekleştirilen ANZAC yüzüncü yıl anma konserlerinde vokal performaslarıyla etkin bir rol oynamıştır.

    Shanal solist olarak Avustralya Operası ve Türkiye Devlet Operası ile temsillerde rol almıştır. Ayrıca Aldeburgh Festivali (İngiltere) ve Sydney Festivali'nde de yer almış ve Sydney, Queensland, Melbourne, Adelaide, West Australia Senfoni Orkestraları ve the Australian Haydn Ensemble ile de solist olarak konserler gerçekleştirmiştir.

    Geçtiğimiz Kasım ayında, Shanal Ukrayna asıllı Avustralyalı piyanist Evgeny Ukhanov ile Sydney Opera House'da ilk solo konserini gerçekleştirmiştir. Aralık ayında Vivaldi'nin Gloria isimli eserinin solosunu National Boys Choir ile, Hammer Hall, Melbourne Arts Centre, Sydney Cricket Ground ve Woolloongabba'da (the Commonwealth Bank Test Cricket Series) seslendirecektir.

    Shanal'ın piyasaya çıkmış iki CD kaydı bulunmaktadır. Bunlardan ilki olan Taslig Records tarafından piyasaya sürülen "Love and Life"ın kaydını  piyanist Evgeny Ukhanov ile gerçekleştirmiş ve Schumann'ın "Frauenliebe und Leben" ve Wagner'in "Wesendonck Lieder" eserlerine yer verilmiştir. Wirripang tarafından piyasaya sürülen ve piyanist Patrick Keith ile kaydettiği "Çanakkale-Gallipoli Songs" isimli ikinci CD'si  ise Avustralya'lı, Yeni Zelanda'lı  ve Türk bestecilerin vokal ve piayano için besteledikleri yapıtlarından oluşmaktadır.

    Patrick Keith, piyano Conservatorium of Music Sydney'de Phillip Shovk and David Miller ile çalışmalarını yürütmüş ve Geoffrey Parsons Bursu'nu kazanmıştır. Ktıldığı festivaller arasında Boris Berman, Piers Lane, and Michael Kieran Harvey gibi sanatçıların da aralarında bulunduğu Piyano Festival, Melbourne, 2010 (Australian National Academy of Music), and ISCM New Music 2010 festivali kapsamında ABC Classic FM radyosu ile kayıt yapmıştır. Dene Olding, sopranolar Wendy Dixon ve Narelle Yeo ile Schoenberg'in "Pierrot Lunaire" isimli eserinın seslendirildiği konserde yer almıştır. Ayrıca Goetz Richter, bariton Michael Halliwell ve flütistler Geoff Collins ve James Kortum ile de resitaller vermiştir.

    Yakın bir zamanda lisansüstü çalışmalarını Sydney'de Daniel Herscovitch ile tamamlamış, eşzamanlı olarak da Verona'da "The Inaugural Estivo Summer Schoolé"a katılmıştır. Christian Müller, Marco Rapettive Acquiles Delle Vigne gibi müzisyenler ile çalışmıştır.

    Parsons Award'da(Adelaide) finale kalmış ve 2013'te Brahms, Duparc, Ravel ve Don Banks'ın eserlerini seslendirmiş ve "The Victoria Warren Award"u kazanmıştır. Soprano Ayşe Göknur Shanal ile FM Fine Music'te konserleri yayınlanmış, "Spanish recital" ile, Pittsburgh'da yaşayan besteci Reza Vali'nin bestelediği farsça şarkılardan oluşan bir program ve Ravel'in Sheherazade'ını Willoughby Spring Festivali'nde seslendirmiş, FM 102.9 radyo kanalında 2013 Noel Yayını kapsamındada konser vermiştir.

    Patrick Keith çalışmalarını Franz Liszt Hochschule'de Profesör Christian Müller ile sürdürmektedir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Robert Schumann Avustralya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title