Haberler

Ayla Akat Ata kimdir? Ayla Akat Ata nereli? Ayla Akat Ata eşi kim? Ayla Akat Ata boşandı mı?

Güncelleme:

Milletvekili, Hukukçu, Siyasetçi yla Akat Ata kimdir? Ayla Akat Ata nereli? Ayla Akat Ata eşi kim? Ayla Akat Ata boşandı mı?

Ayla Akat Ata. BDP Batman Milletvekili. 1976'da Diyarbakır'da doğdu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ayla Akat evli mi? Ayla Akat Ata boşandı mı? Tüm merak edilen soruların cevabı haberimizde yer almaktadır.

AYLA AKAT ATA KİMDİR?

Ayla Akat Ata 16 Şubat 1976 yılında Diyarbakır'da doğdu. TBMM 23. ve 24. dönem Barış ve Demokrasi Partisi Batman milletvekili, avukattır.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İnsan Hakları Derneği, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Göç-Der ve Diyarbakır Kadın Platformunda üye olarak yer aldı. 2007 seçimlerinde bağımsız aday olduğu Batman'dan milletvekili seçildi. Daha sonra mecliste Demokratik Toplum Partisi grubuna katıldı. Partinin 2009 yılında kapatılmasından sonra Barış ve Demokrasi Partisi'e katıldı. 4 Şubat 2010'da Bengi Yıldız ile birlikte TBMM'de partinin grup başkan vekilliği görevine getirildi. 2011 yılında bağımsız olarak yeniden Batman milletvekili seçilen Ata, mecliste BDP grubuna dahil oldu. Partinin aldığı kararla 2013 yılında partileşen Halkların Demokratik Partisi'nde milletvekilliğine devam etti. 2013 yılında, Çözüm süreci'nin ilk görüşmesi için Ahmet Türk ile birlikte İmralı'ya giden 1. Heyette yer aldı. 2015 seçimlerinde parti tüzüğü nedeniyle partisinden milletvekili adayı gösterilmeyen Ata, daha sonra Özgür Kadın Kongresi sözcülüğü görevini üstlendi. Ayrıca evli ve bir çocuk annesidir.

AYLA AKAT ATA EVLİ Mİ?

1 çocuğu bulunan Ayla Akat Ata evlidir. Eşi ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmayan Ata, boşanmamıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Milletvekili Diyarbakır Batman Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title