Haberler

Aydın, yabancı turist sayısında pandemi öncesine döndü

Güncelleme:

AYDIN İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, "Pandemi nedeniyle geçen yıl 350 bine kadar gerileyen ziyaretçi sayımızın yeniden yükselip, 2019 verilerine yaklaşması bizleri çok sevindirdi" dedi.

AYDIN İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, "Pandemi nedeniyle geçen yıl 350 bine kadar gerileyen ziyaretçi sayımızın yeniden yükselip, 2019 verilerine yaklaşması bizleri çok sevindirdi" dedi.

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce dün 2021 yılı turizm sezonunun değerlendirme toplantısı düzenlendi. Oteldeki toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve Kuşadası İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Erhan Yılmaz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Demir, 2021 yılında Aydın genelinde açık olan konaklama tesislerinde geceleyen yabancı turist sayılarıyla ilgili bilgi verdi. Ocak-ekim aylarını kapsayan 10 aylık dönemde Aydın'da en çok Alman turistlerin gecelediğini belirten Demir, "Almanya'yı sırasıyla Polonya, Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna izledi" diye konuştu.

Aydın'da ziyarete açık olan ören yerleriyle ilgili sunum yapan Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Yıldız da "Bugün kentimizde 17 ayrı yerde arkeolojik çalışma yürütülüyor. Aydın, bugün Türkiye'de en fazla kazı çalışmasının yapıldığı şehirler arasında 1'inci sırada yer alıyor" dedi.

Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Tuncer ise "2019 yılında Türkiye turizmde ziyaretçi rekoru kırdı. Ülkemiz 52,5 milyon turisti ağırladı. Aynı yıl Aydın'a yaklaşık 1 milyon 650 bin yabancı turist geldi ancak pandemi nedeniyle 2020 yılında bu rakam 350 bine kadar geriledi. Aydın'da 2021 yılı istatistiklerine baktığımızda neredeyse pandemi öncesi dönem olan 2019 yılının rakamlarını yakaladığımızı görüyoruz. Bu bizleri çok sevindirdi" diye konuştu.

?


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

turist Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title