Haberler

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Eskişehir'de Açıldı

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen "27'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi" Eskişehir'de açıldı. Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Karikatür söz yerine çizgi ile insanları düşündürüp güldüren bir sanat dalıdır" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'ndaki (Opera Binası) Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi'nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Gürcüoğlu, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Eskişehirli karikatüristler ile çok sayıda kişi katıldı.

BÖYLE BİR KOLEKSİYONA SAHİP BAŞKA ÜLKE YOK

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı konuşmada serginin Eskişehir'de açılmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Sergideki eserlerin dünyanın en değerli karikatüristleri tarafından çizildiğini ifade eden Büyükerşen bunların her birinin antik eşya, antik sanat kıymetinde olduklarını söyledi. Büyükerşen şöyle devam etti:

"Dünyada böyle bir koleksiyona sahip başka ülke yok. Aydın Doğan Vakfı ve değerli yöneticileri çok büyük emek sarf ediyorlar. Bu işi çok ciddi sürdürüyorlar. Onun için ben şahsen Aydın Doğan'a, sayın genel müdüre, vakıfta çalışan arkadaşlarımıza eski bir karikatür hastası olarak teşekkür ediyorum."

KARİKATÜR, SÖZ YERİNE ÇİZGİYLE İNSANLARI DÜŞÜNDÜRÜP GÜLDÜRÜYOR

Büyükerşen, karikatürün çok özelliği olan bir sanat dalı olduğunu belirterek, "Türkiye'de uluslararası standartlarda ressamlarımız, heykeltraşlarımız ve grafikçilerimiz var. Ama o dallar hemen her ülkede çok yaygın. Yalnız karikatür çok özelliği olan, söz yerine çizgi ile insanları düşündürüp güldüren, acı acı düşündüren, sadece karikatürcülerin kendi toplumlarında değil dünyadaki olaylara da bakış açılarını yansıttıkları için son derece önemli sanat dalıdır. O bakımdan ben her seferinde sergiyi Eskişehirlilerle buluşturan Aydın Doğan'a ve vakfına çok teşekkür ediyorum, dünyanın ünlü sanatçılarıyla karşı karşıya olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi'nin açılışını Yılmaz Büyükerşen, tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı birlikte yaptı. Büyükerşen ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Candan Fetvacı, Büyükerşen ve Ataç'a 27'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nnın eserlerinin içinde bulunduğu kitap hediye etti. 80 adet karikatürün yer aldığı Eskişehir'deki sergi 30 Mart 2011 tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak.

BİRİNCİ VE ÜÇÜNCÜ OLAN ESERLER TÜRKİYE'DEN

27'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın Seçiciler Kurulu, 24 Mayıs 2010 tarihinde yaptığı değerlendirmede; Türk sanatçı Ahmet Öztürklevent'i birinci, Rus sanatçı Sergei Bobylev'i ikinci ve yine Türkiye'den Kürşat Zaman'ın eserini de üçüncü seçti.

Seçiciler Kurulu ayrıca Musa Gümüş (Türkiye), Necdet Yılmaz (Türkiye), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Valentin Druzhinin (Rusya Federasyonu), Mohsen Naseri (İran), Claudio Antonio Gomes (Brezilya), Jerzy Gluszek (Polonya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Kürşat Zaman (Türkiye), Mohammad Ali Khalaji (İran) ve Pavel Constantin'i (Romanya) Başarı Ödülü'ne değer gördü.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na düzenlendiği yıllar içinde 136 ülkeden 7 bin 300 karikatürist, yaklaşık 60 bin karikatür eseri ile katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title