Haberler

Aydın: "Davutlar 2. Şeftali Kültür Ve Sanat Festivali" Sona Erdi

Davutlar Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Şeftali Kültür ve Sanat Festivali, Muazzez Ersoy'un da sahne aldığı final gecesiyle sona erdi.

Davutlar Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Şeftali Kültür ve Sanat Festivali, Muazzez Ersoy'un da sahne aldığı final gecesiyle sona erdi.

Büyük ilgi gören ve binlerce vatandaşın izlediği festivale Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Aydın eski Valisi Muharrem Göktayoğlu ve eski bakanlardan Nahit Menteşe ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Festival kapsamında en iyi şeftali üreticileri seçilirken, ünlü sanatçıların sahne aldığı gecede Davutlar Güzellik Yarışması da yapıldı. Neşe Erberk Ajans'a bağlı 4 profesyonel mankenin çalıştırdığı Davutlarlı güzeller, podyumda profesyonel mankenlere taş çıkarttı. Şeftali güzeli yarışmasında; Şefika Sever birinci, Fulya Tütüncü ikinci ve Nimet Tekin üçüncü olurken, Vicdan Nur ise sempati ve dostluk güzeli seçildi. Güzellere tacını 1982 Avrupa Güzeli Nazlı Deniz taktı. Yarışmada birinciliği elde eden Şefika Sever, şeftali güzeli seçildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Festival, stadyumdaki halk konserleri ile devem etti. Festivalin son gecesi sahneye ilk olarak şarkıcı Hale çıktı. Daha sonra Davutlar halkının karşısına çıkan Grup Çare, verdiği rock konseri ile dikkat çekerken, son olarak festivalin ağır topu Muazzez Ersoy sahne aldı. Muazzez Ersoy, Davutlar halkı ve sitelerde oturan tatilcilerden oluşan binlerce kişilik kalabalığa muhteşem bir konser verdi.

Şeftali ve Kültür Sanat Festivali'ni geleneksel hale getirip, Davutlar'ın tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini açıklayan Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, önümüzdeki yıllarda devam edecek festival sayesinde Davutlar şeftalisini dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title