Haberler

Aydın: Aydın'da 'Öğretmen-öğrenci İlişkileri' Semineri

Aydın'da Bir Lise Tarafından 'Öğretmen-öğrenci İlişkileri' Semineri Düzenlendi. Aydın Lisesi Tarafından Düzenlenen Seminere Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdiler.

Aydın'da bir lise tarafından 'Öğretmen-Öğrenci İlişkileri' semineri düzenlendi. Aydın Lisesi tarafından düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Aydın Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Aydın Lisesi Müdürü Mehmet Sezgin, Öğrenci ve öğretmenler katıldı. Seminerde öğretmen-öğrenci ilişkilerinin yanı sıra derslerdeki başarısızlıklarda görüşüldü. Seminere konuşmacı olarak katılan Ruh Sağlığı Danışmanı ve Tedavi Uzmanı Dr. Giray Arıhan, öğrencilerin görüşlerini de alarak seminer konuları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğretmen-öğrenci ilişkilerinde temel unsurun iletişim olduğunu belirten Giray Arıhan, öğrencilerin sorunlar karşısında birilerinden yardım istemeden önce mutlaka ortaya çıkan sorunda kendi katkısının payını ölçmesi gerektiğini söyledi. Her öğrencinin mutlaka öğretmen-öğrenci ilişkisi içerisinde olduğunu dikkat çeken Arıhan, "Öğretmen-Öğrenci ilişkilerinde ortaya çıkan sorunlar doğru bir şekilde taraflara aktarılması halinde sorunlar daha kolay çözülür. Sorunlar bir başkasına aktarılmadan önce mutlaka 'Bende neler oluyor? Sorusunu kendimize sormalıyız. Sorunun neresinde olduğumuz tespit edildikten sonra sorunları aşmak daha kolay olacaktır. Öğrenci-öğretmen ilişkilerinde kesinlikle ön yargıyı ortadan kaldırmalıyız. Öğretmen ve öğrenci de sonuçta birer insandır. Öğrencinin ya da öğretmenin tek hareketinden sonuca gidilmemelidir. Doğru iletişim için ön yargıdan arınmalıyız" dedi.

Öğrenciler için derslerdeki başarısızlıkları ortadan kaldırmak için 'keşkelerin' ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Giray Arıhan, başarısızlıklar karşısında başkalarına suçlamak yerine neden sorgulaması yapılması gerektiğini kaydetti.

ÖĞRENCİLERİN EN BÜYÜK İSTEĞİ İLGİ

Seminerde söz alan öğrenciler başarısızlıklarında en büyük etkenin ilgisizlik olduğunu belirterek, gerek öğretmenlerden gerekse velilerinden bekledikleri ilgiyi göremediklerini söylediler. Bekledikleri ilginin sadece kendilerine okula göndermek için kitap alıp, ceplerine harçlık konulması olmadığını ifade eden öğrenciler, birçok sıkıntılarını ailelerini ve öğretmenlerini açamadıklarını bunun nedeninin ise karşısındaki kişilerin yeterince samimi olmadığı olarak açıkladılar.

(DAK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title