Haberler

Aydın Afad 'Deprem Haftası'nda Halkı Bilgilendirecek

Afet ve Acil Durum (AFAD) Aydın İl Müdürü Recep Coşkun, Deprem Haftası boyunca çeşitli etkinliklerle halkı bilgilendireceklerini söyledi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Aydın İl Müdürü Recep Coşkun, Deprem Haftası boyunca çeşitli etkinliklerle halkı bilgilendireceklerini söyledi.

Aydın'da gerçekleştirilecek Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler veren AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, "28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1 - 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle İlimizdeki arama kurtarma ekiplerinin ortak çalışma pratiğini geliştirmek, halkın afet ve acil durumlara hazırlık bilincinin geliştirilmesi amacıyla aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilecektir. 02 Mart 2015 Pazartesi günü Aydın İmam Hatip Lisesinde Müdürlüğümüz koordinesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, AKUT Kuşadası Şubesi, UMUT Arama Kurtarma Derneği ve TRAC Aydın Şubesinin katılımıyla 'Deprem, Yangın, Kurtarma ve Tahliye Tatbikatı' yapılacaktır. 04 Mart 2015 Çarşamba günü Atatürk Devlet Hastanesinde Müdürlüğümüz koordinesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, AKUT Kuşadası Şubesi, UMUT Arama Kurtarma Derneği ve TRAC Aydın Şubesinin katılımıyla 'Deprem, Yangın, Kurtarma ve Tahliye Tatbikatı' yapılacaktır" dedi.

KENT MEYDANINDA ÇADIR KURULACAK

AFAD personeli ve araçlarla afetlerle ilgili farkındalık oluşturmak ve AFAD'ı tanıtmak amacıyla Atatürk Kent Meydanında 02 Mart 2015 Pazartesi tarihinden itibaren 5 gün boyunca 2 adet çadır kurarak vatandaşları bilgilendireceklerini kaydeden Coşkun, "Müdürlüğümüz hizmetlerinde kullanılan arama kurtarma araçları Atatürk Kent Meydanında kurulan çadırlarımızın yanında sergilenecek ve ilgi duyan vatandaşlarımıza malzemeler hakkında bilgiler verilecektir. 05 Mart ve 06 Mart 2015 tarihlerinde saat 10.00'dan başlamak üzere saat 17.00'ye kadar saat başı 45'er dakikalık ders şeklinde Halk Kütüphanesi toplantı salonunda, halka açık ve katılan herkese Temel Afet Bilinci eğitimi verilecektir" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deprem Haftası recep coşkun Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title