Haberler

Ayder Yaylası, Kış Ziyaretçilerini Bekliyor

RİZE'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası beyaz örtüyle kaplandı. Yayla, yaz aylarında olduğu gibi kışın da ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, kışın ayrı bir güzelliğe bürünen Ayder'in adeta beyaz gelinlik giydiğini söyledi.

Yaz ayları bölgede turizmin yoğun geçtiğini hatırlatan Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı kış aylarında bu yoğunluğun azaldığını söyledi. Ayder Yaylası'nda özellikle kış aylarında ziyaretçilerinin kafasında soru işareti olduğuna değinen ve bölgedeki tesislerin yaz-kış hizmet verdiğine vurgu yapan Sarı, şöyle dedi:

"Kış ayları Ayder Yaylası'nın sakin olmasından dolayı dinlenmek isteyenlere daha huzurlu bir ortam sunuyor. Vatandaşların kaygısı oluyor; 'Acaba Ayder'deki tesisler kapalı mı?'diye. Ayder Yaylası'ndaki işletmelerin 'işletmelerini kapatıp gitme' diye bir pozisyonu yok. Burada hizmet yaz-kış devam ediyor. Yollar 24 saat açık, ekipler sürekli burada kalıyor. Hiçbir mağduriyet durumuna izin verilmiyor. Kaplıcamız aynı şekilde hizmet veriyor. Kışın doğamızda çok güzel bir hal alıyor. Kışın zaman geçirmek için Ayder Yaylası doğaseverleri, turistleri bekliyor."

"KAR BURAYA AYRI BİR HAVA KATAR"

Bölgenin kışın yağan karla ayrı bir güzellik kazandığına da işaret eden Başkan Sarı şöyle konuştu:

"Yılbaşında birçok işletme yılbaşı programları yapıyor. Yılbaşında taleplerde çok oluyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak olan Kardan Adam Festivali 27-28 Ocak 2018'de gerçekleşecek. İçerisinde konserler, çeşitli etkinlikler yapılacak olan festivale katılım yoğun oluyor. Biz bütün herkesi kış aylarında da Ayder'i görmeye bekliyoruz. Kışın buradaki doğamız gelinlik giyer. Kar buraya ayrı bir hava katar. Doğaseverleri doğayla bol oksijenle zaman geçirmeye davet ediyoruz."

AYDER YAYLASI

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güney doğusunda, bin 350 metre yükseklikte yer alıyor. Fırtına Deresi boyunca eşsiz doğa güzellikleri izlenerek ulaşılan Ayder Yaylası, çevresini saran çam ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri ve bu çiçeklerden elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar'a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı bulunuyor. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistler 55 derece sıcaklıktaki şifalı kaplıca suyundan yararlanıyor. Kaplıca suyunun romatizmal, iç, kadın ve cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor. Yaylada trekking, cip safari, foto safari, kampçılık, dağcılık gibi birçok turizm aktivitesi de yapılıyor. Kar düşmesiyle ayrı bir güzelliğe bürünen bölge kışın da ziyaretçilerini ağırlıyor.

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Sarı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title