Haberler

Ayasofya'ya atanacak 2 imamdan biri, kamuoyunun yakından tanıdığı Ferruh Muştuer oldu

Güncelleme:

Ayasofya'ya atanacak 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu. Alınan bilgilere göre imamlardan biri Ferruh Muştuer olacak. Ayasofya'da daha önce Fetih Suresi okuyan Muştuer, 2015 Dünya Kur'anı Kerim okuma yarışmasında birinci olmuştu.

Ayasofya'nın cami olarak açılmasının ardından ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz'a hazırlıklar devam ederken gözler dünyaca ünlü mabedde kimlerin görevlendirileceği sorusuna çevrildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için atayacağı 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu. Alınan bilgiye göre ilk imam olarak Ferruh Muştuer'in, müezzin olarak da Alpcan Çelik'in atanması gündemde.

Ayasofya'ya atanacak 2 imamdan biri, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olduFerruh Muştuer

MUŞTUER, 2015'İN BİRİNCİSİ

Ferruh Muştuer, Ayasofya'da daha önce Fetih Suresi'ni okumuştu. Muştuer'in ayrıca 2015 yılındaki Dünya Kur'anı Kerim okuma yarışmasında birinciliği bulunuyor.

Ayasofya'ya atanacak 2 imamdan biri, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olduAlpcan Çelik

İlk müezzin olarak görev alması beklenen müezzin Alpcan Çelik de Selimiye Camii imamı olarak görev yapıyor. Müezzin Çelik'in de Kur'an tilavetinde dünya birinciliği bulunuyor.

FERRUH MUŞTUER KİMDİR?

1971 yılında Kütahya'da doğdu. Hafızlık ve lise tahsi- lini Kütahya'da tamamladı. 1996 yılında Tavşanlı ilçesinde müezzin-kayyım olarak göreve başladı. 2006-2010 yılları arasında Avusturya'da din görevlisi olarak görev yaptı. İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü'nü tamamlayarak icazet aldı. 2015 yılında Kuveyt'te düzenlenen Uluslararası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu. 2013 yılından beri İstanbul Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi olarak görev yapan Muştuer evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (118)

İş ekmek aş:

Üniversiteli gençlere iş kaynağı olacak mı !!20 milyon kişi işsiz umutsuz sokaklarda dolaşırken kime faydası olur .......

54
8
yanıtYanıtla
...:

Arkadaşım fabrika kurulmadı oraya zaten varolan bir yapının kullanım durumu değiştirildi nasıl bir ekmek çıkmasını bekliyorsun ne alaka yani.

yanıt9
yanıt17
yeter kardeşim:

mason tapınaklarının kime ne faydası var onlar kaç milyon gence iş imkanı sağlıyor onları nıye sorgulamıyorsun kaç paraya yaptırılıyor onlar biliyormusun

yanıt8
yanıt10
1935:

1.Şubat 1935 tarihinde Cami iken müzeye dönüştürüldüğünde o zamanki işsizlere iş, umutsuzlara umut oldu mu? Müzeye çevrilince milyonlara iş mi bulunuyordu? Dünyada Hiç bir Hristiyan Ülke vatandaşı yokturki Kiliseye karşı çıksın Kim ne derse desin Müslümanlar değerlerine ÖLÜMÜNE SAHİP ÇIKACAKTIR...

yanıt11
yanıt15
yetmez kardeşim:

yeter kardeşim onlar çalışıyor kazanıyor. parası var yapıyor senin açlıktan nefesin kokuyor bana dindar ayakları yapma. herşeyiniz tam bir ayasofyanız eksik. ulan yakında depremde öürseniz size gömülecek yer yok. artık budistler gibi ya denize yahutta savaşdaki gibi toplu ceset çukurlarına demedi deme. ulan coronayı depremi bunun kadr cidiye almadınız. ozaman gelir sisiz ayasofya sizi kurtarır

yanıt13
yanıt2
Aasd:

Camiden müzeye çeviririz diyen 1925-35 yılları arasında ülkede kaç fabrika kuruldu onu bir öğren. Ikincisi ozaman müze olması kararı siyasiydi şimdiki kararda siyasi

yanıt1
yanıt0
hidir:

kaç dil konuşabiliyor acaba.

27
23
yanıtYanıtla
UFUK:

AKLI CALISAN HERKESIN ANLADIGI DILDEN, SEN YETER KI ANLAMAK ISTE, BAHANE BULMA

yanıt9
yanıt10
murat:

senden dah açok dil bildiği kesin.

yanıt6
yanıt7
CEMAL:

1500 yıl önce kilise olarak yapılmış daha sonra müze olmuş şimdi de cami oldu, içi meryem ana ve figürleri ile dolu, erzurumdaki cami gibi bakıldımı kıblesi ters diye 65 yıllık camiyi yıktılar, ayasofyanın akibeti de kıldığımız namazlar boşa gitti deyip aynısı olmasın.

23
27
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title