Haberler

    Avustralya Açık'ta Favorilerin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu

    Avustralya Açık'ta yer alacak favori raketlerin muhtemel rakipleri belli oldu.

    Sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılacak seribaşı tenisçilerin final yolları şekillendi.

    Avustralya'nın Melbourne kentinde 19 Ocak-1 Şubat tarihlerinde düzenlenecek turnuvada yer alacak favori tenisçilerin ileriki turlarda karşılaşacağı muhtemel rakipler, bu kentte yapılan kurayla belirlendi.

    Erkeklerin 1 numarası son Wimbledon şampiyonu Novak Djokovic, turnuvaya elemelerden gelecek bir tenisçiyle giriş yapacak. Sırp tenisçinin çeyrek finale kadarki muhtemel öne çıkan rakipleri arasında Milos Raonic, John Isner, Roberto Bautista Agut, Feliciano Lopez ve Gael Monfils yer alıyor.

    Dünya 2 numarası ve bu turnuvada 4 kez şampiyon olan Roger Federer ise kurada güçlü rakiplerle karşılaşacak. İlk turda Tayvanlı Yen-Hsun Lu ile karşılaşacak İsviçreli tenisçinin, çeyrek finaldeki rakipleri arasında Andy Murray, Grigor Dimitrov, Tommy Robredo ve David Goffin bulunuyor. Federer, yarı finale yükselmesi halinde ise ezeli rakibi Rafael Nadal'la eşleşebilecek.

    Turnuvanın 3 numaralı seribaşı Rafael Nadal ise ilk turda tecrübeli Rus tenisçi Mikhail Youzhny ile karşı karşıya gelecek. İspanyol raketin gelecek turlardaki olası rakipleri ise Tomas Berdych, Kevin Anderson, Ernests Gulbis ve Richard Gasquet olarak göze çarpıyor.

    Marsel son şampiyonla karşılaşacak


    Milli tenisçi Marsel İlhan ise ilk turda geçen yılın şampiyonu 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislaw Wawrinka ile oynayacak.

    Kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams ilk turda Belçikalı tenisçi Alison Van Uytvanck ile karşılaşacak. ABD'li tenisçinin yarı finale kadar olası rakipleri ise Caroline Wozniacki, Jelena Jankovic, Vera Zvonareva ve Victoria Azarenka olarak yer alıyor.

    2 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ise açılışı elemelerden gelecek bir tenisçiyle yapacak. Rus tenisçinin üst turlarda ise Angelique Kerber, Eugenie Bouchard, Lucie Safarova gibi tenisçilerle eşleşme olasılığı bulunuyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Feliciano Lopez Milos Raonic Avustralya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title