Haberler

Avukat Şahin'den 'Tarihine Sahip Çık' Uyarısı

Avukat Orhan Şahin, Toplumun Her Geçen Gün Dinden, Ahlaktan, Töreden Uzaklaştığını ve Tarihini Unuttuğunu Söyledi.

Avukat Orhan Şahin, toplumun her geçen gün dinden, ahlaktan, töreden uzaklaştığını ve tarihini unuttuğunu söyledi.

22 Temmuz seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili aday adayı olan Avukat Orhan Şahin, yaptığı açıklamada, "Bugün toplumumuz, 'Ya rab, biz niye bu duruma düştük?' diye kendini sorgulamıyor. Halbuki sorgulamış olsa dinden, ahlaktan, töreden uzaklaştığını, tarihini ve ecdadını unuttuğu için bu durumlara düştüğünü görecektir. Batı dünyası yıllardır bizleri, 'Sen Osmanlı torunusun, sen iyi şeylere layıksın, sana özgürlük, insan hakları, demokrasi yakışır' diye aşıladı. Sonra da bu

değerleri yıkmak için çaba harcayarak Türk milletinin kendi kurumlarına ve değerlerine düşman olmasını sağladılar. Hak ettiği yaşam standardını bir türlü yakalayamayan milletimiz, bundan bir şekilde Cumhuriyet, Laiklik, Milliyetçilik gibi kavramları sorumlu tuttu. Bu şekilde, toplumumuza yeni kavramlar girmeye başladı. Seri katil, seri kundakçı, cani, evlat-anne-baba katili gibi olgulara toplumumuz kasıtlı olarak alıştırıldı" şeklinde konuştu.

Bilge Kağan Abidesi'nde, 'Milletin adı sanı yok olmasın diye, Türk milletinin bekası için, teslimiyetçiliğin önüne geçmek için ölesiye çalış' denildiğini hatırlatan Şahin, 19. yüzyılın Almanya ve Fransa'nın, 20. yüzyılın ABD'nin olduğunu vurgulayarak, 21. yüzyılın da 350 milyonluk Türk dünyasının olması gerektiğini ifade etti. Bektaşi kesime de seslenen Şahin, "Hacıbektaş Veli Hazretlerinin Horasan'dan niçin Anadolu'ya geldiğini unutma. Hacı Bektaş, Anadolu'da bozulan Türk birliğini yeniden sağlamak ve

Kapadokya'da güçlenen Hıristiyanların İslamiyet'e yönelik yıkıcı faaliyetlerinin önüne geçmek için Anadolu'ya gelmiştir" diye konuştu.

(TB-MEF-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title