Haberler

Avrupa'nın en büyük kapalı gıda çarşısı İGTOT'un tanıtımı yapıldı

Güncelleme:

Avru???????pa'nın en büyük kapalı gıda çarşısı olan İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi'nde (İGTOT) doluluk oranı yüzde 40'a ulaşırken, şu ana kadar siteye taşınan firma sayısı 260, taşınan dükkan sayısı da 425 oldu.

Avru???????pa'nın en büyük kapalı gıda çarşısı olan İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi'nde (İGTOT) doluluk oranı yüzde 40'a ulaşırken, şu ana kadar siteye taşınan firma sayısı 260, taşınan dükkan sayısı da 425 oldu.

İGTOT'un Başakşehir'deki yeni yerleşim yeri bünyesinde bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İGTOT Başkanı Mustafa Karlı, İGTOT Yönetim Kurulu üyeleri ve iş insanları katıldı.

İGTOT Başkanı Karlı, toplantıda yaptığı konuşmada, 1985 yılında Eminönü Unkapanı'ndan 2 yıllığına geçici olarak taşındıkları Eyüpsultan Rami yerleşkesinde 21 ve 42 metrekarelik dükkanlarda, 36 yıl ilkel şartlar altında ticareti sürdürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

2011 yılında İGTOT yönetimini devraldıklarını ve yeni yerleşim yeri için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Karlı, 2017 yılında inşaat ihalesinin yapıldığını ve ihaleyi Doğuş İnşaat Ticaret ve AŞ firmasının kazandığını aktardı.

İnşaatın yaklaşık 3,5 yıl gibi rekor sayılacak bir zamanda tamamlandığına işaret eden Karlı, 2021 yılının ağustos ayında ise yeni yerleşim yerlerine taşınmaya başladıklarını bildirdi.

"Taşınma süreci 2 ay içinde kazasız belasız tamamlandı"

Taşınma sürecinin 2 ay içinde kazasız belasız tamamlandığını belirten Karlı, şunları kaydetti:

"Yeni çarşımızın başlamasından bitimine kadar, bize destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın bakanlarımıza, Sayın belediye başkanlarımıza, özellikle inşaat aşamasında ve taşınma süresinde bizlerden yardımlarını esirgemeyen İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya'ya ve tüm emeği geçenlere şahsım, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve bütün üyelerim adına çok teşekkür ederim.

Çarşımızın Avrupa'nın en büyük kapalı alanına sahip gıda çarşısı olarak, sektörümüze ciddi anlamda katma değerle birlikte bölge insanına istihdam sağlayacak olması bizi gururlandırıyor. Yönetim kurulu arkadaşlarımın kararlı tutumları ve değerli üyelerimizin desteğiyle böyle bir projeyi gerçekleştirmek bana nasip olduğu için Allah'ıma şükürler olsun. Rabbim tüm esnafımıza hayırlı işler, bol kazançlar nasip etsin."

Verilen bilgiye göre, 321 dönüm kullanım alanına ve kapalı-açık ve tır parkı olarak toplam 2 bin 349 araçlık oto parka sahip İGTOT'un 5 bin 774 metrekare umumi deposu bulunuyor.

Şu ana kadar siteye taşınan firma sayısı 260 olurken, taşınan dükkan sayısı 425'e ulaştı. Sitede doluluk oranı ise yaklaşık yüzde 40 oldu.

Ayrıca, çarşının resmi açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirlediği bir tarihte yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Başakşehir Unkapanı İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title