Haberler

Atso Heyeti Sektörlerin Sorunlarını Ankara'ya Taşıdı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı İzzet Bayar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut, Ömer Dinç ve Erol Erkan’la birlikte Başkent’te bir dizi temaslarda bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı İzzet Bayar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut, Ömer Dinç ve Erol Erkan'la birlikte Başkent'te bir dizi temaslarda bulundu.

Başkan Davut Çetin öncülüğünde gerçekleşen ziyaretlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye Antalya'da yaşanan sektörel sorunlar ve ATSO çalışmaları hakkında bilgiler içeren dosyalar sunuldu. ATSO heyetinin ilk durağı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odasıeski Başkanı Çetin Osman Budak oldu. Budak'a yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Davut Çetin, "Çetin Osman Budak Antalya iş dünyasının problemlerine yakından bilen bir milletvekilimiz. Antalya'nın ve İş dünyasının sorunlarının ve çözüm önerilerinin TBMM'ne taşıma noktasında etkin şekilde rol alacağına inanıyorum" dedi. ATSO heyetinin kendisini ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Çetin Osman Budak, "Antalya'nın ve iş dünyasının sorunlarının aşılması benim için partiler üstü konulardır. Bu noktada tüm STK'lar ve milletvekilleriile yoğun koordinasyon içerisinde çalışacağım" şeklinde konuştu.

TURİZM BAKANI MAHİR ÜNAL

Başkan Davut Çetin daha sonra ANFAŞ Başkanı Sadık Badak'la birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı makamında ziyaret etti. Antalya'nın son dönemde yaşanan Rusya kriziyle ilgili özellikle psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Davut Çetin, "Önümüzdeki günlerde turizm, tarım, maliye, gümrük ve ticaret bakanları ile sektör temsilcileri olarak bizler, son dönemde Antalya ekonomisini etkileyen sorunları ele almak için Antalya'da biraraya gelebiliriz. Özellikle tarım ve turizm konusundaki icracı Bakanlıkların önerilerimizi dinlenmesi ve buna göre önlemler alınması bizim için çok önemli" dedi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ

ATSO heyetinin son durağı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci oldu. Görüşmede Başkan Davut Çetin, Antalya'nın sektörel sorunları ve Oda çalışmalarıyla ilgili bir dosyayı Bakan Tüfenkci'ye sundu. Davut Çetin, yurt dışında görevli olan ticaret müşavirliklerinin genellikle bir tek kişiyle çalıştığını gözlemlediğini kaydederek, "Müşavirlerimiz işadamlarına yardımcı olmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Ama ticaret müşavirliklerinde çok daha fazla kişi görevlendirilmeli ve onlara daha güçlü imkanlar sağlanmalı" dedi.

Ziyaretlerde Başkan Davut Çetin tarafındanBakanlara Antalya Kaleiçi'ni anlatan yağlı boya tablo ile Antalya Tanıtım A.Ş.'nin tanıtım materyalleri sunuldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Tüfenkci Hüseyin Barut Ömer Dinç Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title