Haberler

Atatürk'ün Tarsus'a Geldiği Tren Müze Oldu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'in Tarsus İlçesine Geldiği İlk Tren, Belediye Tarafından Müzeye Dönüştürüldü.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'in Tarsus ilçesine geldiği ilk tren, belediye tarafından müzeye dönüştürüldü.

17 Mart 1923'te Atatürk'ün Tarsus'a geldiği ilk tren, yine 17 Mart 2008 tarihinde düzenlenecek törenler kapsamında müze olarak Tarsuslular'ın hizmetine sunulacak.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 17 Mart 1923 tarihinin Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin yıldönümü olduğunu anımsatarak, günün anısına tarihi treni müzeye dönüştürdüklerini söyledi. Kocamaz, "Cumhuriyetin ilanından önce Atatürk buraya kadar gelip, bu bölgede kahramanlık gösteren vatan evlatlarını onure etmiş, onlarla kucaklaşmış, ülkenin geleceği ile ilgili istişareler yaparak onların fikirlerinden faydalanma yolunu seçmiş. Biz de Atatürk'ün 17 Mart 1923'te trenle Tarsus'a geldiği için istasyonda Tarsuslu hemşerilerimiz tarafından coşkuyla karşılandığı için, bugünü her sene kutluyoruz. Ve bu vesileyle bildiğiniz gibi Atatürk trenini bizzat Devlet Demir Yolları'ndan tahsis yaptırarak, bir müze haline getirmeyi düşünmüştük. Daha önce tren restore edilerek, Yeşilyurt Parkı'na yerleştirilmişti. Bu yıl trenin içerisine, vagona bir müze görüntüsü verildi ve ciddi objelerle de zenginleştirildi. İnşallah, 17 Mart 1923 günü Atatürk'ün Tarsus'a ilk ayak bastığı gün, bu yeni objelerle desteklenen müzeyi de Tarsuslular'ın ve Türk kültürünün hizmetine sunacağız. Bütün hemşehrilerimizin aynen 1923'te olduğu gibi; büyük bir coşku seli ile 17 Mart sabahı 08.00'da İstasyon Meydanı'nda bekliyoruz. Bu etkinliği tüm hemşehrilerimizle birlikte kutlayacağız. Oradan Atatürkümüz'ün yaptığı gibi Cumhuriyet Alanı'na bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bayrağını alan, Atatürk'ü seven, vatanını seven, birlikten, bütünlükten yana, dini, dili, mezhebi, kökeni ne olursa olsun, bu ülke insanlarını Tarsuslu hemşehrilerimizi İstasyon Meydanı'na bekliyoruz. Atatürk'ün Tarsus'a gelişini coşkulu bir şekilde kutlamanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

(EY-MT-Y) 15.03.2008 14:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title