Haberler

Askeri Hassas Bölgeye Yeni Düzenleme

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Yabancılara Mülk Satışı Konusunda Askeri Hassas Bölgelerle İlgili Yaşanan Sorunun Çözüleceğini Söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, yabancılara mülk satışı konusunda askeri hassas bölgelerle ilgili yaşanan sorunun çözüleceğini söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır; yabancılara mülk satışı konusunda Ege Ordu Komutanlığı'ndan mülklerin incelenmesi ve askeri yasak bölge olup olmadığının belirlenmesi ile ilgili görüşlerin gecikmesi sonucu satış yapan firmaların zor durumda olması ve güçlükler yaşanması konusunda, askeri hassas bölge koordinatlarının Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bilgi sistemine dahil edeceğini duyurdu. Hıdır, otomasyon sisteminin 2008 Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan protokol nedeniyle 90 klasör tutarındaki askeri hassas bölge koordinatlarının illerdeki Tapu Kadastro bilgi işlem programlarına işlenmeye başlandığını belirten Hıdır, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu durum, tapu devir işlemlerinin daha süratle bitirilmesini, yabancıların ülkemize olan güvenin zedelenmemesini, ödemelerin verilen taahhütlerin içinde gerçekleşmesini sağlayacaktır. Yerli ve yabancılarımızın mülklerinin devir

işleminde, kadastro çalışmalarının tüm ülke çapında tamamlanmasında gayret ve azimle çalışan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, bu düzenleme ile başarılarına yeni bir sayfa daha açmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

(MH-SÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title