Haberler

Asırlık Pilav Şöleni Geleneği Devam Ediyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde geçmiş başlangıcı 120 yıl öncesine dayanan, her bayramın 3.günü düzenlenen pilav bayramı geleneği bu Ramazan bayramının 3.günüde gerçekleşti ve pilav şölenine katılanlara etli pilav ikram edildi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde geçmiş başlangıcı 120 yıl öncesine dayanan, her bayramın 3. günü düzenlenen pilav bayramı geleneği bu Ramazan bayramının 3. günüde gerçekleşti ve pilav şölenine katılanlara etli pilav ikram edildi.

Bozkurt Belediyesi tarafından, ilçe esnaflarının katkıları ile düzenlenen pilav şöleninde binlerce kişiye etli pilav ikram edildi. Bin 200 kg pirinç ve 850 kg etten yapılan etli pilav, 115 kazanda pişirilerek şölene katılan binlerce kişiye ikram edildi. Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, Pilav şölenine katılanların Bayramını kutladı ve pilav şöleni geleneğini bu yıl 121.sinin yapıldığını belirterek bu geleneği gelecek nesillere taşımaktan mutlu olduklarını söyledi. Pilav dağıtımı için bayram yerine yapılan turnikeler bu bayramda yaşanması muhtemel izdihamları önledi. Bayram nedeni ile özellikle gurbetten gelen vatandaşlar ilçedeki Türk Tarih Meydanı'nda davul zurna, halk konseri ve Azerbaycan halk dansları topluluğunun gösteri ile gönüllerince eğlendi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title