Haberler

ASİDER'den Ayancık ilçesine yardım eli

Güncelleme:

Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketi için toplanan maddi yardımlarla, selzede ailelerin çocuklarına burs, giyim, yemek ve okul kırtasiyesi ihtiyaçlarını karşılayacaklarını açıkladı.

Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketi için toplanan maddi yardımlarla, selzede ailelerin çocuklarına burs, giyim, yemek ve okul kırtasiyesi ihtiyaçlarını karşılayacaklarını açıkladı.

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya'yı makamında ziyaret eden Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) Başkanı Ali Çalışkan, "Maalesef şu an bile sel felaketinin açtığı bu büyük yara hala hem kente hem kent yaşantısında ve insanlarımızda fazlası ile hissediliyor. Devletimiz, Ayancık'ın yaralarını sarmak için tüm kurumları ile çaba gösteriyor. Maddi ve manevi olarak büyük destek veriyor. Lakin Ayancık'ın normalleşmesi biraz zaman alacak. Bizler de Avrupalı Sinoplular olarak insanlarımızın yanında olmak istedik. Toplanan yardım paralarının bir kısmının Ayancık Belediyemiz aracılığı ile sel felaketinde mağdur olan ailelerin çocuklarının okul kırtasiyesi ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması için Ayancık Belediyesine teslim ettik" şeklinde konuştu.

ASİDER olarak 16 bin 150 euro (Yaklaşık 161 bin 150 TL) yardım topladıklarını söyleyen Ali Çalışkan, yardım kampanyasından kalan miktarı Ayancık'ta Yükseköğrenimi ve Öğrencilerini Destekleme Derneği aracılığı ile selde mağdur olan üniversite öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklarını, bunun yanı sıra selin en çok vurduğu ve can kayıpların olduğu Babaçay köyünde yaşayan 6 ailenin üniversite okuyan çocuklarına da bir yıl boyunca burs vereceklerini söyledi.

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, 11 Ağustos'ta meydana gelen büyük sel felaketi sonrası Ayancık'ın büyük zarar gördüğünü ifade ederek, "İlçemizde, 11 Ağustos tarihinde yüzyılın en büyük sel felaketlerinden birini yaşadık. 16 vatandaşımız hayatını kaybetti. İlçemiz büyük zarar gördü. Devletimiz, milletimiz ve belediyelerimiz ile birlikte yararlarımızı sarmak için büyük uğraş veriyoruz. İlçemizde yapacağımız daha birçok iş var. Avrupalı Sinoplular Kültür ve Yardımlaşma Derneği - ASİDER, Ayancık ve Türkeli'deki selde mağdur olan vatandaşlarımız için yardım kampanyası düzenlemiş, ASİDER Başkanı Sayın Ali Çalışkan bize ayrıldıkları miktarı, bize ulaştırdı. Bizler de selde mağdur olan ailelerin çocuklarının okul kırtasiye ve giyim ihtiyaçları için kullana-cağız" ifadelerini kullandı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Hayrettin Kaya Ayancık Sinop Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title