Haberler

Dolandırıcılar "Aşı Randevu Sistemi" mesajı ile vatandaşların kimlik bilgilerini çaldı

Güncelleme:

Koronavirüs aşısı henüz Türkiye'ye gelmezken dolandırıcılar, "Aşı Randevu Sistemi" mesajı ile vatandaşların kimlik bilgilerini çaldı. Açıklamada bulunan Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, "Cep telefonunuza gelebilecek 'Aşı Randevu Oluşturma' mesajını açmayın!" diyerek uyarı yaptı.

Koronavirüs salgınında artan vaka ve ölüm sayıları sonrası insanlar aşı haberlerine odaklandı. Aşı henüz Türkiye'ye gelmezken dolandırıcılar harekete geçti. Amasya'da vatandaşların telefonuna "Aşı Randevu Oluşturma" mesajı gönderen veya arayan dolandırıcılar, randevu bahanesiyle kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişileri dolandırmaya başladı.

SOKAK SOKAK GEZİP VATANDAŞLARI UYARDILAR

Dolandırıcılığın ortaya çıkmasıyla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı ve broşürlerle bilgilendirdi.

"MESAJI SAKIN AÇMAYIN"

Kimlik bilgileri ele geçirilen kişilerin dolandırdıklarını söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, "Cep telefonunuza gelebilecek 'Aşı Randevu Oluşturma' mesajını açmayın! Yeni bir dolandırıcılık şekli olan, 'Sağlık Bakanlığından arıyoruz', 'aşıda önceliklisiniz' ve 'size kayıt oluşturalım' diyerek kişisel bilgilerinizi alıp dolandırıcılık yapmak isteyen kişiler tarafından, cep telefonunuza gönderilen mesajlara karşı duyarlı olalım" dedi.

Dolandırıcılar 'Aşı Randevu Sistemi' mesajı ile vatandaşların kimlik bilgilerini çaldı

Bu gönderilere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Öztürk, şüpheli her durumda 112 Polis İmdat hattının aranmasını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Koronavirüs Merzifon Amasya Haberler

500

Yorumlar (4)

MÜZİK PRO:

NE OLDU BİZİM İNSANIMIZA BÖYLE

1
0
yanıtYanıtla
ben:

valla dolandırıcılara 50 yıl hapis olmadıgı sürece devam ederler dolandırmaya asaglıklar

0
0
yanıtYanıtla
Deepweb:

Vatandşın kimlik bilgisi çalınması zor bişey mi bu gibi platformlarda TC kimlik bilgileri 50şer 30ar bin şeklinde ucuz fiyata satılıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Dalkavak:

Şu ülkede en iyi çalışan birim dolandırıcılar. Adamlar sürekli yenilikçi inovasyon çalışmaları yapıyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title