Haberler

Aşhane personelinin dikkati yaşlı adamın hayatını kurtardı

Mersin'de bayıldıktan sonra düşen ve kendine gelmesine rağmen yerden kalkamayan 78 yaşındaki Mustafa Sarıtaş, pencereye bıraktıkları yemeğin alınmadığını fark edip eve giren Aşhane personeli tarafından hastaneye kaldırılarak kurtarıldı.

Merkez Yenişehir ilçesi Afetevler Mahallesi'nde yaşayan Sarıtaş, 2012 yılında eşini kaybedince tek başına yaşamaya başladı.

Sağlık sorunları olan yaşlı adam için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aşhane ekipleri, yaklaşık 4 yıl önce evine sıcak yemek hizmeti vermeye başladı.

Aşhane personellerinden Fevzi Hançer ile Cüneyt Öz, Sarıtaş'a yemek ulaştırmak için evine gittiğinde kapı açılmayınca yemeğini mutfak penceresine bıraktı.

Bir sonraki gelişlerinde yemeğin alınmadığını fark eden ekip, yaşlı adamın komşusundan yedek anahtarı alarak eve girdi.

Yatak odasında yerde yatar vaziyette bulunan Sarıtaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan yaşlı adamın, evde düştükten sonra bayıldığı ve kendine geldikten sonra da bulunduğu yerden kalkamadığı belirlendi.

Sarıtaş, hayata tutunmasına yardım eden ekibe teşekkür ederek, olayı şöyle anlattı:

"Çamaşır yıkamaya kalktım. Çamaşırı yıkadım, makineyi kapatayım derken ayağım dolaştı yere düştüm. Telefona falan uzanamadım. 4 gün orada bağırdım durdum. Sağ olsun yemeği yine Aşhane personelleri getirdiğinde şüphelenip komşuma ulaşmışlar. Girdiklerinde içeride yatıyordum. Tutunacak dal arayıp bulamıyorum. Kalkayım dedim kalkamadım. Dedim artık benden gitti."

Susuz kaldığı için bol su içmesi yönünde doktor tavsiyesi aldığını aktaran Sarıtaş, "Getirilen yemekleri arkadaşlarımla, kedilerimle beraber yiyoruz. Çalışanlar ile benim aram çok iyi. Allah razı olsun." ifadesini kullandı

Olayı duyduktan sonra Ankara'dan Mersin'e gelen Sarıtaş'ın kızı Yasemin Yılmaz da ekiplere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Sarıtaş Yenişehir Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title