Haberler

Aşçılık Kursunu Bitirenler Belgelerini Aldı

Bilecik'in Pazaryeri İlçesinde, Halk Eğitimi Merkezi'nce Bu Öğretim Yılında Açılan "2. Aşçılık" Kursunu Bitiren Bayanlar Belgelerini Aldılar. Haftada 4 Gün Süreyle Devam Eden "Aşçılık" Kursundan 18 Kursiyer Başarıyla Mezun Oldu.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi’nce bu öğretim yılında açılan “2. Aşçılık” kursunu bitiren bayanlar belgelerini aldılar. Haftada 4 gün süreyle devam eden “Aşçılık” kursundan 18 kursiyer başarıyla mezun oldu.

Kursiyerlerin yakın ilgi gösterdiği kurs; akşam saat 18.00 ile 22.20 arasında devam etti. Bu kursta, Bozüyük Ömür Yemek A.Ş.’nin ustası Nevzat Bozbey usta öğretici olarak görev yaptı. Ücretsiz ve halka açık olan Aşçılık kursunda kullanılan malzemeler, kursiyerler tarafından temin edildi. Yemek yapımı sırasında malzeme miktarları ve tarifleri açıklamalı olarak anlatıldıktan sonra tüm kursiyerlere uygulama yaptırıldı. Mutfak organizasyonu konusuyla başlayan kursta; çorba pişirme, et, tavuk ve balık yemekleri pişirme konularının işlenmesinden sonra sırasıyla sebze yemekleri ve dolma pişirme, kurubaklagil yemekleri pişirme, pilav ve makarna pişirme, tatlı yapma ve salata hazırlama konularında uygulamalar yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği “Altın Ödüllü Yemek Yarışmasında” kursu bitirenlerden Dilek Kart birinci olurken, Müesser Yaman, Aysel Topal ve Seniha Çelik ise mansiyon ödülü kazanmışlardı.

(FSİ-MŞ)

26.04.2007 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title