Haberler

    Asansör Faciasında Bilirkişi Raporu... Asli Kusurlu Tespit Edilemedi

    Ali Sami Yen Stadı'nın yerine Torunlar İnşaat'ın yaptırdığı rezidans inşaatında asansör düşmüş ve 10 işçi hayatını kaybetmişti.

    Ali Sami Yen Stadı'nın yerine Torunlar İnşaat'ın yaptırdığı rezidans inşaatında asansör düşmüş ve 10 işçi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde asansör firması ve inşaat firması yetkilileri hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

    'ÖNLENEBİLİR NİTELİKTE KAZA'

    Davanın bugünkü duruşmasında mahkemenin önceki celselerde istediği bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. 103 sayfalık bilirkişi raporunun sonuç kısmında, yaşanan olayın, "Önlenebilir bir kaza niteliğinde" olduğu belirtildi. Raporda, asansörlerin her katında bulunması gereken ve herhangi bir tehlike anında kabinin en alt ve en üst noktalarda durmasını sağlayan swichlerin düşen asansörde olmamasına dikkat çekilen raporda, "Swichlerin görev yapmasını engellemek amacıyla sisteme müdahale eden kişi veya kişilerin elim kazanın meydana gelmesinde birinci dereceden asli kusurludur" denildi.

    ASLİ KUSURLU KİŞİ TESPİT EDİLEMEDİ

    Yetkisiz personeli asansör kullanımında görevlendiren kişinin ve bu personelin uygunsuzluğunu belirtmeyen iş güvenliği uzmanının tali kusurlu olduğu belirtilen raporda, kazanın meydana gelmesinde sebep olan kişi ya da kişilerin belirlenememesinden dolayı asli kusurlu kişilerin tespitinin yapılamadığına dikkat çekildi. Asansörün teknik ve iş güvenliği açısından da değerlendirildiği raporda, "Asansörün sözleşme şartlarının takibinden, bakımından, uygunluğunun değerlendirilmesinde, ispata ilişkin kayıtların dosya içerisinde olmamasından dolayı sanıklar Önder Türksoy, Ümit Savul, Turgay Dalkıç ve Adem Akyıldız'ın tali kusurlu oldukları." denildi.

    16 SANIĞIN KUSURU BULUNAMADI

    İşin sağlıklı olarak yürütülmesi konusunda ise raporda sanıklar Murat Aytimur, Bünyamin Keskin, Emre Öz, Ahmet Said Demir ve Mert Çanakçı'nın da tali kusurlu olduğu belirtildi. Dava dosyalarındaki bilgi ve belgelere göre ise 16 sanığın kusuru olmadığı da raporda anlatıldı.

    DURUŞMADA GERGİNLİK

    Duruşmada avukatlar bilirkişi raporunu incelemek için süre istedi. İşçi ailelerin avukatları konuştuğu sırada kazada hayatını kaybeden işçi İsmail Sarıtaş'ın kardeşi Ferit Sarıtaş sanık avukatının dalga geçerek kendisine laf attığını söyleyerek, "Ne diyorsun sen" diyerek bağırdı. Sarıtaş'ın bağırmasına sinirlenen Mahkeme Başkanı Bülent Dalkıran, Sarıtaş'ın mahkeme salonundan dışarı çıkarttı.

    Sarıtaş'ın salondan çıkarılmasına tepki gösteren işçi ailelerinin avukatları ise, "Ailesini kaybetmiş, usul hakkında da bilgisi olmayan birinin uyarılmadan, oldu bittiye getirerek duruşmadan çıkarılması kabul edilemez. Laf atan sanık avukatını uyarmadan böyle bir şey yapmanız tarafsızlığınızı zedeler" dedi.Mahkeme rapora ilişkin diyeceklerini hazırlamaları için avukatlara süre vererek duruşmayı erteledi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İstanbul Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title