Haberler

Artvin Hopa'da, 2 Ton Hamsi 2 Saatte Tüketildi

Hopa'da, 2 ton hamsi 2 saatte tüketildi (2) (Yeniden)'Gülen hamsi'leri Hopa'da vali ve başkan pişirdi ve halka ikram ettilerArtvin Hopa'da 2 ton hamsi Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan tarafından pişirilerek halka ikram edildi.

Hopa'da, 2 ton hamsi 2 saatte tüketildi (2) (Yeniden)

'Gülen hamsi'leri Hopa'da vali ve başkan pişirdi ve halka ikram ettiler

Artvin Hopa'da 2 ton hamsi Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan tarafından pişirilerek halka ikram edildi. Hopa Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen 'Gülen Hamsi' festivali'nde Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan yaptığı konuşmada Karadeniz'in simgesi olan sofraların vazgeçilmez balığı için, "Hamsi Marmara'da ağlar, Sinop'da rahatlar ve Hopa'da ise güler' fıkrasını hatırlatarak Hopa açıklarındaki hamsilerin çok lezzetli olduğunu söyleyerek bölgedeki hamsinin kalitesinden bahsetti.

Hopa Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen hamsi festivalinde Artvin Valisi Ömer Doğanay, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan ve ilçe kaymakamı Ferit Görükmez ızgaraların başına geçip hem balıkları pişirdi hem de vatandaşa ikram etti. Hamsilerin damakları şenlendirdiği festivalde yöresel folklor ekipleri oyunlar oynadı. Karadeniz müzikleri ile yaklaşık bin 500 vatandaş da hem ızgara hem de dev kazanlarda pişirilen balıkları afiyetle yedil.

Artvin Valisi Ömer Doğanay Hopa'daki balıkçılara iyi bir sezon dileklerinde bulunurken festivale katılan vatandaşlara da katılımlarından dolayı teşekkür etti. Vatandaşlar hamsi ızgaraları başında zaman zaman kuyruklar oluştururken pişirilen balıkların çok lezzetli olduğunu söyledi.

Karadeniz insanın olmazsa olmazların başında hamsinin geldiğini ifade eden Vali Doğanay, "Güzel ve güneşli bir kış günde insanları hamsi festivalinde bir araya getirerek bu güzel etkinliği düzenleyen Hopa Belediyesini tebrik ediyorum. Dolayısıyla bütün balıkçılarımıza rastgele diyoruz. Hayırlı bol kazançlar diliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ARTVİN (DHA)

==================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Doğanay Nedim Cihan Karadeniz Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title