Haberler

Artık Görme Engelliler De Kur'an-I Kerim Okuyabilecek

Güncelleme:

Yusuf Uzun, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı Uluslararası Braille Kur'an-ı Kerim Konferansı'na katıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı Uluslararası Braille Kur'an-ı Kerim Konferansı'na katıldı. Konferansta görme engellilerin rahatlıkla okuyabilecekleri ve Braille Alfabesi yoluyla oluşturulan Kur'an-ı Kerim çalışmasının müjdesi verildi.

Esenyurt'ta 10 ülkenin katılımcılarının da bulunduğu Uluslararası Braille Kur'an-ı Kerim Konferansı düzenlendi. Görme engellilerin rahatlıkla okuyabileceği ve Braille Alfabesi ile hazırlanacak Kur'an-ı Kerim, engelli vatandaşlar için büyük bir hizmet. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa dünyanın dört bir yanından katılan görme engelli Müslüman ilahiyatçılar, Braille alfabesi ile hazırlanacak Kur'an-ı Kerim'i görme engellilerin de okuyabilmesi için sunacak.

Başkan Uzun, Kültür Merkezi Kütüphanesine Davet Etti

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, konferansta görme engelliler için hazırlanan Kur'an-ı Kerim sebebiyle çalışanları tebrik etti. Başkan Uzun, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Kütüphanesi'nde görme engelliler için özel bir kütüphane ve kitap okuma programlarının hazırlandığını belirterek, herkesi davet etti.

Braille Alfabesi İle Kur'an-ı Kerim Oluşturulacak

Sultanahmet Camii Müezzini görme engelli İbrahim Altuntaş'ın Kur'an-ı Kerim'den Abese Suresi'ni okuyarak başladığı konferans bir hafta sürecek. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva'nın da katıldığı konferansta, Başbakan Yardımcısı Bozdağ konferansın tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diledi. Bozdağ, bir hafta boyunca yapılacak çalışmanın sonunda Braille Alfabesi ile ortaya çıkacak Kur'an-ı Kerim'in tüm engellerin için çok rahatlatıcı olacağını dile getirdi. Çalışmalarını gerçekleştirecek tüm ilahiyatçılara da teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bekir Bozdağ Yusuf Uzun İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title