Haberler

Mehmet Ceyhan, artan vakalar sonrası yeni önerilerini sıraladı: Sokağa çıkma yasağı olmadı, bari bu 6 maddeyi yapalım

Güncelleme:

Türkiye'deki koronavirüs salgınında artan vakalar herkesi endişelendirirken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan atılması gereken adımları sıraladı. "28 gün sokağa çıkma yasağı yapmalıydık, olmadı" diyen Ceyhan, hayati öneme sahip 6 madde önerdi.

Koronavirüs salgınıyla ilgili tespit ve önerileri ile dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye'deki son tabloyu değerlendirirken önemli önerilerde bulundu. Ceyhan, "28 gün sokağa çıkma yasağı yapmalıydık, olmadı ama en azından vaka artışını kontrol altına almak için bu 6 maddeyi uygulayalım" diyerek önerilerini sıraladı.

Habertürk canlı yayınında konuşan Ceyhan, sorumsuzca davranan bir grup olduğunu belirterek, "Pozitif vakalar yakalanamıyor. Test sayısı artırılmalı. Garson gibi meslek gruplarına test yapılmalı. Kademeli mesaiye geçilmeli" önerilerinde bulundu.

İşte Prof. Dr. Ceyhan'ın sıraladığı 6 önemli öneri:

- Kademeli mesaiye geçilmeli.

- Taziye ve düğünlere sayı sınırı koyulmalı.

- Şehirler arası seyahatlerde kontrol artırılmalı. İmzalı taahhüt alınmalı.

- Tarama testi ile vakalar yakalanamıyor. Şu anda 200 bin aktif vaka var. En azından sağlıkçılar, garsonlar ve hizmetliler taranmalı.

- 65 yaş üstüne güvenli yürüyüş alanları ayarlanmalı.

- Ulaşamadığımız bir grup var. Sorumsuzca davranıyor. Maske takmayanlar grubu. Bunlara ulaşmak için Diyanet, muhtarlar, öğretmenler devreye sokulmalı. Bu insanlara maske mesafe eğitimi ve uyarısı yapmalı. Kamu spotları ile bu grup uyarılmalı.

VAKA SAYISI YÜKSELİŞ TRENDİNDE

Normalleşme adımlarının ardından 900 bandında seyreden vaka sayıları turizm bölgelerindeki yoğunluk, taziye düğün gibi ortamlarda sosyal mesafe kurallarının ihmal edilmesi ve Kurban Bayramı etkisiyle binin üzerine çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tabloyu 'Böyle giderse yasaklar geri gelir' diyerek özetlemişti. Koca'nın açıkladığı son verilere göre, son 24 saatte 22 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 1226 oldu.

Bu tablo endişeleri de beraberinde getirirken birçok ilde 65 yaş üstüne kısıtlamalar başladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Ceyhan Koronavirüs Türkiye Ceyhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (58)

Alo ekonomi sağlık daha önemli deme zamanı:

Bu kadar kamilin olduğu ülkede bu gidişle koronadan kurtulmak mümkün mü...

123
15
yanıtYanıtla
Bak burdalar:

Olumsuz isaretine basan 5 kisi var olumlularin 6 da 1 i. Burda bile var bitmez coronaa falan ben inanmiyom.

yanıt0
yanıt1
Berat harikalar diyarı:

çokomel popkek ye kanka boşver eti pufta verebilirim

yanıt1
yanıt0
Nuri:

Bu karar kamil varsa koçlar gibi önlem alma zamanidir

yanıt0
yanıt2
M.k.:

Kendi ellerinizle canlarınızı tehlikeye atmayın.Ayet ikerime.Hz.Allah tedbirli olmamızı emir buyuruyor.uymayanlar ihmalinden ötürü kendisi mesuldur.Anlayana.

yanıt0
yanıt1
Samsun:

Kamilin biride sensin

yanıt1
yanıt1
Şükela:

Dayı bu dediğin bu ülkede yapılmaz yapılsada uygulamada elimizde patlar, 28 gün koskoca bir ülkeyi kapatamazsın ekonomik olarak çok ağır olur çünkü herkesin 1ay geçinecek maddi gücü ve stoğu yok, vakaları tespit etmek için hastaneye gidenler hariç birde dışarıda rastgele test yapmak lazım ancak öyle bulunur yoksa uzun iş, belirti olsa bile ağır geçirmiyorsa karantina yememek için test yaptırmayanlar var

97
13
yanıtYanıtla
Alper:

Dün pazara gittim, satıcılarda maske cenede, nerde zabıta, dönerciye gittim hiç maske falan yok. İktidar oy kaybetme korkusuyla mı bunlara dur diyemiyor?Nerde denetim.

8
6
yanıtYanıtla
Karacadag:

28 nerden cikardin memet efendi kim sana dedi fazlada abartbayin

1
9
yanıtYanıtla
Sivaslı ibocan:

Resmi görevlilerden ortada dolaşıp da işlem yapanı görmedim, çevir cezanı kes, ALLAH korusun diyoruz ve diyelim ama kul tedbirlere uymadıkça virüs gitmez ve bitmez. . Taşıtlarda şoför, lokantalarda işyeri sahibi, camilerde imam mutlaka ikaz etmeli, gerekirse almamalı. . Taksilere bakıyorum yolcu var, şoför maskesiz. . !! Lokantalar işi gevşetti, lokantanın birinde garson kaşıkları eliyle bıraktı, masada ters duran bardağı çevirdi su doldurdu ;kime sordun. . ? Marketler ve pazarlar bildiğini okuyor. . . !!!!

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title