Haberler

Arşiv//Düpe Düz Ortalığı Karıştırmak İsteyenlerin İşi

Bazı İnternet Siteleri Başsavcı Aykut Cengiz Engin'e Ait Olduğu İddia Edilen Yeni Bir Ses Kaydını Yayınladı. O Ses Ergenekon Soruşturmasında Adı Geçen Bir Kişinin Tutuklanmamasını İstiyordu.

Bazı internet siteleri Başsavcı Aykut Cengiz Engin'e ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydını yayınladı. O ses ergenekon soruşturmasında adı geçen bir kişinin tutuklanmamasını istiyordu.

Başsavcı Engin söz konusu kayıt ve iddia için açık ve net konuştu;

"Tamamen montaj ve teknik imkanlar kullanılarak oluşturulmuş bir kayıttır. Ses kaydının benimle bir ilişkisi yoktur."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, bir ses kaydında Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara, soruşturmada adı geçen bir kişi için "tutuklamayın" dediği iddalarına ilişkin,"Bir internet istesinde yasaya aykırı olarak intikal ettirilen ve bana ait olduğu iddia edilen ses kaydının benimle bir ilişkisi yoktur" şeklinde konuştu.

Başsavcı Engin, Sultanahmet'te bulunan istanbul Adliyesi'ndeki makamında sohbet şeklinde geçen toplantıda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

"TAMAMEN MONTAJ VE TEKNİK İMKANLAR KULLANILARAK OLUŞTURULMUŞ BİR KAYITTIR"

Başsavcı Engin, Bir internet istesinde yasaya aykırı olarak intikal ettirilen ve bana ait olduğu iddia edilen ses kaydının benimle bir ilişkisi yoktur. Bu ses kaydını dinlemiş iseniz benim sesimle bir benzerliği bulunmadığı da fark edilecektir. Tamamen montaj ve teknik imkanlar kullanılarak oluşturulmuş bir kayıttır" dedi.

"İFADE TARZI BENİM KONUŞMA USLUBUMA DA UYMAMAKTADIR"

Başsavcı Engin,"Zaten konuşma metni ve ifade tarzı benim konuşma uslubuma da uymamaktadır. Zira hakkında soruşturma yapılan kişiler hakkında benim hakaret teşkil edecek bir beyanda bulunmam kesinlikle söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

"Sizin hakkınızda bu tür ses kayıtları neden ortaya çıkarılıyor?" şeklindeki soruya başsavcı Engin,"Benim Cumhuriyet Başsavcısı olarak tüm gayret ve çabalarım, soruşturmaların usul ve yasalara uygun olarak yürütülmesi insan hak ve özgürlüklerine azami özenin gösterilmesini sağlamaktır. Ancak bu gayretlerimiz bazı mihraklar tarafından yanlış anlaşılmakta ve buna bağlı olarakta özellikle son günlerde aleyhimize bu tür girişimlere tevessül edilmektedir" şeklinde konuştu.

"GEREKLİ YASAL İŞLEMLER YAPILACAKTIR"

Başsavcı Engin,"bu konuda teknik incelemeler yapılarak bu kampanyaları yapanlar ve yasalara aykırı olarak yayınlayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu.

SES KAYDI

Söz konusu ses kaydında bir kişi "Aman .........'yı tutuklamayın yoksa Türkiye'nin altını üstüne getirirsiniz. Bu işten yakanızı kurtaramazsınız" diyerek savcıları uyarıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title