Haberler

Arpaçay'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Etkinlikleri

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93.Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan programda Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlama törenine Kaymakam Faruk Erdem, Belediye Başkanı Enver Akkaya ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Bülent Çırağ, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrenciler tarafından günün anlama ve önemini belirten konuşmaların akabinde Arpaçay köy ve mahallelerini temsilen bir grup atlı tören geçişi gerçekleştirdi. Tören geçişi sonrasında ise Arpaçay'ın mahalli aşıkları atma türküleri ve şiirleri ile izleyicilere neşe dolu anlar yaşattı.

Etkinlikler kapsamında sahne alan sanatçıların söylediği türkülere alanda bulunan izleyiciler bayrakları ile eşlik ederken, öğrenciler de yöresel oyunlarını sergilediler. Kafkas Halk Oyunları ekibinin nefes kesen gösterisi ve Şavşat Halk Oyunları Ekibinin görsel sunumlarıyla coşku had safhaya çıktı. Tören sonunda ise protokol üyeleri halkla beraber halaylar çekti.

Arpaçay'ın düşman işgalinden kurtuluş törenleri, akşam Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen havai fişek gösterisi neşeli ve coşkulu dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Gösteri sonrası günün son etkinliği olan tiyatro gösterisi için ilçeye gelen Uğurböceği tiyatrosu "Dün, Bugün, Yarın" isimli oyunuyla izleyicilere unutamayacakları bir gece yaşattı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Akkaya Arpaçay Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title