Haberler

Genç arkeoloğun intiharında sır perdesi aralanıyor! Görev yaptığı müzede 10 eser kayıp

Güncelleme:

Diyarbakır'a izinli olarak giden ve mobbing'e maruz kaldığını öne sürerek ağabeyinin evinde intihar eden arkeolog Merve Kaçmış'ın görev yaptığı Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi´nde, müfettişlerin yaptığı inceleme sonrası 10 eserin kaybolduğu ortaya çıktı.

Zeugma Mozaik Müzesi'nde görevli arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharındaki sır perdesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan raporla aralandı. İntihardan sonra yapılan sayımların ardından hazırlanan raporda, Merve Kaçmış'a zimmetlenmek istenen binlerce eserden 10'unun kayıp olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep'te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi'nde görevli arkeolog Merve Kaçmış, izne ayrılarak memleketi Diyarbakır'daki ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış'ın yanına gidip, 13 Ocak Pazartesi günü 8. katta bulunan evin penceresinden atlayarak intihar etmişti. Olayın ardından Kaçmış'ın ağabeyi ve diğer yakınları, Merve Kaçmış'ın çalıştığı müzede kayıp tarihi eserleri zimmetine alması konusunda mobbing'e maruz kaldığını ve psikolojisinin bozulması sonucu intihar ettiğini iddia etmişti.

Genç arkeoloğun intiharında sır perdesi aralanıyor! Görev yaptığı müzede 10 eser kayıp

Olaydan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geniş çaplı inceleme başlatılmış, müze müdürü ile iki görevli açığa alınıp, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Bakanlığın tamamladığı ilk incelemelerin ardından bir rapor hazırlanırken, raporda, bir dönem müzede görevli olan ve daha sonra tayini çıkan başka bir arkeologa zimmetli envantersiz ve kayıp eserlerin Kaçmış'ın üzerine zimmetlendirilmek istendiği ortaya çıktı.

MÜZEDE 10 ESERİN KAYIP OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharının ardından yapılan çalışmalar sonucu, müzede bulunan 8 bin 729 eserden 8 bin 719'unun bulunduğu, 10 eserin ise kayıp olduğu iddia edildi. Kayıp eserler nedeniyle envanterde bulunan eserlerin Merve Kaçmış'a zimmetlendirilmek istendiği, genç arkeoloğun bunu kabul etmemesi üzerine ise mobbing'e maruz kaldığı ve sonrasında da dayanamayıp intihar ettiği iddia edildi.

Genç arkeoloğun intiharında sır perdesi aralanıyor! Görev yaptığı müzede 10 eser kayıp

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütülen soruşturmaların ve incelemelerin derinleşmesi ve seyrinin değişmesi bekleniyor. Olayın merkez noktasında bulunan Gaziantep Zeugma Müzesi yetkilileri ise konunun bakanlık yetkisinde olduğunu belirterek açıklama yapmaktan kaçınıp, sessizliğini korudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep Zeugma Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500

Yorumlar (30)

cosmos:

mobing psikolojik yıldırma baskı demek alayını yıldırırım kafamı bozmayın bu kıza gelince çaldı mozaikleri ortaya çıkacak diye de intihar etti

2
33
yanıtYanıtla
Beyinsize Cevap Veren Adam:

Kız oraya atanmadan zaten eksikmiş eserler okuduğunuda mı anlamıyorsun. Allah rahmet eylesin. Bu ve bunun gibi çok örnek var ülkede sonumuz hayrola inşallah

yanıt5
yanıt0
Delibey:

Alo 155 yapcaktın. Oda olmadı kendine ne kıyıyon .. Ordaki tüm eserleri yerin dibi kömecektin, ait oldukları yer orası zaten . insan hayatından çok mu kıymetli..Üç beş zenginin vitrinini süslüycek.yada müzzede durcak.adı kültür mirası.İnsan mirasına önem verin önce.

24
2
yanıtYanıtla
mert:

Kızın ne yaşadığını bilmeden çok kolay değil mi ''onu yapacaktın, bunu yapacaktın'' demek. Ahkam kesmek çok kolay.

yanıt2
yanıt0
Ben:

Intihar süsü verilen cinayet olmasin

yanıt0
yanıt2
Delibey:

Şöyle söyliyim ,olan bişeye konuşuyoruz.Yenileri olmaması için ,bir gün her şey tarih olur ,şuan sahip olduklarımızda.Geriye İnsanlık kalır.Onuda tarihe gömersek bu olmaz.

yanıt3
yanıt0
Delibey:

Bi yaşadığım olayla ilgi bir ara kafamı yastığa koyup 50 tane ihtimal çıkarmıştım.İşki ihtimal içinden doğru olanı bulmak.Burda görevli büyüklerimize iş düşüyor.biz düşünerek bulamayız.

yanıt2
yanıt0
De gelde dövme:

Wayy kardeşim ne ettin ya. Canına kiyacagina o namusuz çalanları şikayet etseydinya. Ama merak etme beşer zulüm eder kader adalet.. Ahın yanlarına kalmasın.

22
0
yanıtYanıtla
AdaletsizAdalet.:

Yanlış anlaşılmasın. ağabeyleri zorlamış olabilir mi getir satalım diye.

3
12
yanıtYanıtla
OGUZ:

BİR CAN GİTTİ BUNA SEBEP OLANLAR ACABA BU VEBALLE NASIL YAŞAYACAK NASIL UYUYACAK GÜLECEK HUZURLU OLACAK

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title