Haberler

Ardahan'da 'Ateşten Gömlek' Adlı Tiyatro Oyunu Sergilendi

Ardahan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Ankara orta oyuncularının oynadığı ‘Ateşten Gömlek’ adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Ardahan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği Ankara orta oyuncularının oynadığı ' Ateşten Gömlek' adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Tiyatro etkinliğini Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan ve tiyatro severler izledi.

Halide Edip Adıvar'ın aynı adlı eserinden uyarlanan "Ateşten Gömlek" adlı tiyatro oyunu Ünal Çeken'in yönetmenliğini yaptığı ve Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı tek perdelik oyun, Ardahan Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda sahnelendi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Bugün sizlerin de izlediğiniz oyunda, Emperyalist devletlerin zulmünden bahsedildi ve bunu hiçbir zaman unutmamamız gerektiği söylendi. Bu süreç devam ediyor. O dönem; Johnson mektubuyla, Stalin'in Boğazları, Kars ve Ardahan'ı istemesiyle, Kıbrıs harbi sonrası ambargoyla, 12 Eylül ihtilali ve 12 Eylül'den önce beş bin filinta gibi gencimizin birbirine kırdırılmasıyla devam eden oyunları gördük. En son 15 Temmuz'da bunu bir kez daha yaşadık. Allah bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın, bir daha istiklal marşı yazdırtmasın. Milletimiz ve gençliğimiz inşallah o şuurdadır. Bu coğrafyada Çanakkale harbinde milletimizin yaşadığı o büyük çile, zulüm inşallah bir daha olmayacaktır. Olmaması ve bu sürecin nesillerimize aktarılması noktasında sanatçılarımıza tabi büyük görev düşmektedir. Bugün Ankara Orta oyuncularımız, o görev için burada sizlere Ateşten Gömlek adlı tiyatro oyununu sergiledi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Katıldığınız için de hepinize şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

Ardahan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün himayesinde gerçekleşen ve Kurtuluş Savaşı temalı olarak sahnelenen oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ardahan Belediyesi Ateşten Gömlek Ardahan Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title