Haberler

Araç Kiralama Şirketine Gerçek Kimliklerini Verince Yakalandılar

Bursa'da, Geçen Ay PTT Şubesi'ndeki Veznedarı Silahla Etkisiz Hale Getirip, Ellerini, Ayaklarını ve Ağzını Bantladıktan Sonra Kasadaki Paraları Alıp Kaçan 3 Kişi ile Olaya Karıştığı İddia Edilen 2 Kişi, Polis Tarafından Yakalandı. Olayda Kullanıldığı Tahmin Edilen Gri Renkli Otomobilin Kiralandığ...

Bursa`da, geçen ay PTT Şubesi`ndeki veznedarı silahla etkisiz hale getirip, ellerini, ayaklarını ve ağzını bantladıktan sonra kasadaki paraları alıp kaçan 3 kişi ile olaya karıştığı iddia edilen 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Olayda kullanıldığı tahmin edilen gri renkli otomobilin kiralandığı şirketi bulan polis, aracı kiralarken gerçek kimlik bilgilerini veren zanlıları kısa sürede yakaladı.

Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınarı Mahallesi Orta Sokak`taki PTT Şubesi`nde 19 Ekim`de saat 17.10`da meydana gelen olayda, veznedar Aytekin Yahşi (46), kapatma hazırlıkları yaparken içeri giren 3 kişi, tabancayla ensesine vurup, ellerini, ayaklarını ve ağzını bantladıktan sonra, cebinden aldıkları anahtarla açtıkları kasadaki paraları alıp, kaçmıştı.

Olayla ilgili araştırma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda olay yerinde en son gri bir otomobilin görüldüğünü belirledi. Olaydan yaklaşık bir saat sonra 155 Polis İmdat hattını arayan biri ise, Vatan Mahallesi`ndeki çocuk parkı yanında duran gri bir otomobilin plakasının değiştirildiğini söyledi. Polis, otomobilin kiralık olabileceği ihtimali üzerine Merkez Osmangazi İlçesi`ndeki kiralama şirketlerinde inceleme başlattı. Bir kiralama şirketinde bulunan gri otomobilin, plakasının söküldüğüne dair bulgulara rastlayan polis, şirket kayıtlarını incelemeye aldı.

Otomobilin olay günü Ö.D. (32) tarafından kiralandığı belirlenirken, hırsızlık suçundan kaydı bulunan H.Z.`nin (25) ise kefil olduğunu ortaya çıktı. İstanbul Ortaköy`de oturdukları belirlenen Ö.D. ve H.Z. gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Bursa`ya getirilen iki zanlı, suçlarını itiraf edip, kendilerini Ankara`da kayınvalidesini öldürmek suçundan 3.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı salıverme yasasıyla çıkan seyyar köfteci M.Ç.`nin (36) biraraya getirdiğini ve onun da olaya karıştığını söyledi. Bunun üzerine M.Ç. ile otomobili aynı gün akşam saat 20.00`de şirkete geri getiren A.F. (28) ve Ö.D.`nin kardeşi T.D. de (28) gözaltına alındı.

Polise verdiği ifadesinde olayla bir ilgisi olmadığını belirten A.F.`nin ``Ö. yanıma gelip, `acilen İstanbul`a dönmem gerekiyor. Bu kiralık aracı teslim eder misin?` dedi. Ben sadece aracı şirkete götürdüm. Olayla ilgim yok`` dediği belirtildi.

Bu arada, soygunun Ö.D., H.Z. ve M.Ç. tarafından gerçekleştirildiği, veznedarı korkutmak için kullanılan `kuru sıkı` tabancanın ise M.Ç.`nin elinde olduğu belirtildi. 3 zanlının PTT şubesinden çaldıkları 11 bin 400 YTL`yi ise aralarında bölüştükten sonra harcadıkları öğrenildi. Sorgulamaları süren 5 sanık `yağma` suçundan adliyeye sevk edilecek.

------------------

Ö.D. : Ömer Demirdöven

H.Z. : Hakan Zindici

M.Ç. : Mehmet Çağlayan

A.Ş. : Aslan Fişek

T.D. : Taner Demirdöven

Bülent CİVANOĞLU/BURSA (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title