Haberler

Antandos Antik Kentinde Kazılar Devam Ediyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Antandos Antik Kentindeki arkeolojik kazılar hızla devam ediyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Antandos Antik Kentindeki arkeolojik kazılar hızla devam ediyor.

Kazıların, 20 kişilik bilim heyeti ve 18 işçi olmak üzere toplam 38 kişilik ekip ile eylül ayı sonuna kadar sürdürüleceği öğrenildi. Kazı çalışma alanını ziyaret eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka "Edremit'imizin en önemli kültürel değerlerinden olan Antandros Antik Kenti'ni gün ışığına çıkartmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü Antandros ve Nekropol kazı alanlarında Antandros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat ile incelemelerde bulunuyor, çalışmalar hakkında bilgi alıyorum."dedi.

Prof. Dr. Polat, "Bu sene birisi nekropolis, diğeri yamaç ev olmak üzere iki alanda çalışıyoruz. O alanların tabanlarında daha derine inerek erken dönem mezarlarına ulaşmayı planlıyoruz. Bazılarının uçları görünmeye başladı. Bunlardan bir tanesi Pitos mezarı bir tanesinin de büyük ihtimalle bir lahit mezar olduğunu değerlendiriyorum." Dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamil Saka Balıkesir Edremit Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title