Haberler

Antalya: Karacaören Doğa Ve Kültür Şenlikleri

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Karacaören köyü Doğa ve Kültür Şenlikleri kapsamında yapılan akarsuda tomruk yarışması, suda halat çekme, rafting gibi birbirinden ilginç yarışmalarda köy halkı unutulmaz anlar yaşadı.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Karacaören köyü Doğa ve Kültür Şenlikleri kapsamında yapılan akarsuda tomruk yarışması, suda halat çekme, rafting gibi birbirinden ilginç yarışmalarda köy halkı unutulmaz anlar yaşadı.

Karacaören Köyü'nde bu yıl 2.'si düzenlenen şenlikler renkli görüntülere sahne oldu. Köy halkı ilk olarak kendi imkanlarıyla yaptıkları botlarla rafting yaptı. Alakır Çayı üzerinde birbirleriyle kıyasıya mücadele eden köylüler, rafting yapmanın keyfini yaşadı. Geçmişte, yol ve araçların olmadığı bir dönemde dağdaki ağaçları şehirlere akarsu aracılığıyla getirildiğini belirten Karacaören köylüleri, bunu yeniden yaşatmak amacıyla yarış haline getirdi. Bir tomruğun ucuna ip takan köylüler, su içinde 2 kilometre boyunca tomruk çekerek zor doğa koşullarıyla mücadele etti. Karacaören köylülerinin su içinde gerçekleştirdikleri halat çekme yarışları da büyük ilgi çekti.

Kadın erkek 7'den 70'e tüm köylülerin ilgi gösterdiği şenlikler, 2 gün boyunca yirmiye yakın oyun eğlence ve yarış türüyle dolu dolu geçti. Şenliklerin en önemli ayağını ise eşek yarışları oluşturdu. Eşeklere asılan "07 Aİ 11", "Made in Karacaören" yazıları ve binicilerin kullandığı eşek ehliyetleri katılımcıların ilgi odağı oldu. Köy meydanında yapılan eşek yarışlarında eşekler kendilerine gösterilen ilgiyi hissedercesine dörtnala giderek yarışmalara heyecan kattı. Yarışmalar sonucu eşek yarışında Karakaçan adlı eşeğiyle İsmail Türkan, rafting yarışında Veysel Süer, tomruk yarışında Mustafa ve Ümit Tıraş, halat yarışında Öztürk Komisyon ekibi, kadınlar arası örgü yarışlarında Necla Başer birinci oldu.

Şenliklerde köy meydanında dokuzcan, deve güreşi, ayak güreşi, gibi çok sayıda oyun ve gösteriler yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara değişik ödüller verildi. Şenliklere CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, CHP Kumluca İlçe Başkanı Ramazan Savran ve yaklaşık 2500 kadar vatandaş katıldı. Köy Muhtarı Raşit Şahin; "Amaçlarının doğal güzelliklerini tanıtmak, yıl boyu seralarda çalışan vatandaşlarını değişik etkinliklerle eğlendirmek ve bir arada toplayabilmektir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title