Haberler

Antalya Hayırsever Aile ve Belediyeden İlkokul

Hayırsever aile ve belediyeden ilkokulANTALYA'da uzun yıllardır otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Zamanlar Otomotiv'in sahipleri, Muratpaşa İlçesi Doğuyaka Mahallesi'nde ilkokul yapılması için arsa ve para bağışında bulundu.

Hayırsever aile ve belediyeden ilkokul

ANTALYA'da uzun yıllardır otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Zamanlar Otomotiv'in sahipleri, Muratpaşa İlçesi Doğuyaka Mahallesi'nde ilkokul yapılması için arsa ve para bağışında bulundu. Muratpaşa Belediyesi'nin de arazi bağışında bulunduğu alanla ilgili Antalya Valiliği'nde taraflar arasında protokol imzalandı.

Protokol törenine Vali Münir Karaloğlu, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile hayırseverler Çiğdem Zaman, Hakan Zaman, Ahmet Şevki Zaman ve Görgün Şıkman katıldı. İmzalanan protokole göre, Doğuyaka Mahallesi'nde toplam 8 bin 458 metrekare alanda yapılacak olan 24 derslikli Salih Fikri Zaman İlkokulu için aile, 1695 metrekare arsa ile 600 bin TL bağışta bulunurken, Muratpaşa Belediyesi de aynı alanda 5 bin 525 metrekare arsa tahsisinde bulundu.

Merhum Salih Fikri Zaman adına yaptırılacak okul için hayırsever aile adına konuşan Ahmet Şevki Zaman, 'Babamız çok hevesliydi bir okul yaptırmaya. Hep başkalarından duyardı ve 'Keşke bize de nasip olsa' hep derdi. 3-4 yıl önce Milli Eğitim'den bize gelmişlerdi ve teklifte bulunulmuştu. Hemen kabul etmişti ama arsa problemi nedeniyle yapılamamıştı. Maalesef kendisine nasip olmadı. Babamızı 1.5 sene önce kaybettik. Böyle bir vasiyeti vardı. Biz de devletimize ve şehrimize babamız adına bir katkı yapabiliyorsak ne mutlu bize diye konuştu. Antalya'da 2019'a kadar 1000 ilave derslik ilave edilmesi gerektiğini belirten Vali Münir Karaloğlu ise 'Niye, Başbakanımızın ortaya koyduğu bir hedef var, 2019'a kadar bütün okullarda tekli eğitime geçilmesi lazım. Sabah- öğleci uygulamasından vazgeçilerek, tek sistem olacak. Bu altyapıyı oluşturmamız lazım. Bu konuda tabii ki devlet bütçesinden okul yapımları devam ediyor. Bir taraftan da belediyelerimiz katkılarıyla hayırseverlerimizin de devletin yükünü almak üzere Antalya'da birçok protokol imzaladık. İnşallah bundan sonra da Antalyalıların katkısını bekliyoruz. Derslik açığının kapatılması için yeni hayırseverlerin katkıları da çok önemli dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Sırrı Arısoy Antalya Valiliği Münir Karaloğlu Muratpaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title