Haberler

Antalya Euphoria Palm Beach'e Mavi Bayrak

Antalya'nın Manavgat İlçesi Kızılağaç bölgesindeki Euphoria Palm Beach Resort Hotel, kriterlerini yerine getirerek mavi bayrak aldı.

Antalya'nın Manavgat İlçesi Kızılağaç bölgesindeki Euphoria Palm Beach Resort Hotel, kriterlerini yerine getirerek mavi bayrak aldı.

Euphoria Palm Beach Resort Hotel'e mavi bayrağı törenle verildi. Törene Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ergin, Otel Genel Müdürü Hacı Ömer Özkul ile otel personeli katıldı. Euphoria Palm Beach Resort Hotel'e mavi bayrakla birlikte mavi bayrak beratı da verildi.

TÜRKİYE DÜNYADA ÜÇÜNCÜ

TURÇEV İl Koordinatörü Lokman Atasoy, ülkemizin turizmde geldiği nokta hakkında mavi bayrak sayılarıyla bir fikre ulaşılabileceğini belirterek, "Biz dünyada İspanya ve Yunanistan'ın ardından üçüncü sıradayız. Türkiye'de 454 plaj, 22 marina ve 13 yatımız var. Bunun yaklaşık yarısı Antalya'da. Antalya'da 200 plaj, 5 marina ve 5 yat var. Mavi bayrakların çoğunluğu Manavgat'ta yer alıyor, Kızılağaç bölgemizde de şu anda 14 mavi bayrak bulunuyor" dedi.

PLAJLAR İÇİN 33 AYRI KRİTER

Mavi bayrak ödüllerinin her yıl yenilendiğini ve müracaatların yenilendiğini anlatan Atasoy, "Uluslararası mavi bayrak ödülü plajlara, marinalara ve yatlara verilen bir çevre ödülü. Plajlar için 33 kriter esas alınıyor. Deniz suyu kalitesinin uygun olması, çevre anlamında gerekli eğitim ve bilgilendirmelerin yapılması, hizmet ve olanaklar anlamında belirlenen standartların sağlanması aynı zamanda çevre yönetimi konusunda belirli hizmetlerin yerine getirilmesi beklenir. Örneğin, üzerinde bulunduğumuz ve mavi bayrak verdiğimiz plajın 15 günde bir deniz suyu numuneleri alınıyor ve kontrolleri yapılıyor. Bunun yanı sıra engellilerle ilgili olanaklar yerine getiriliyor, cankurtaran hizmeti sağlanıyor, plajda geri dönüşüm yapılıyor gibi birçok konu hakkında çalışmaların yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"14 OTELE MAVİ BAYRAK"

KITUYAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ergin, mavinin temizlik ve berraklığın simgesi olduğunu vurgularken, şöyle dedi:

"Kızılağaç bölgesi temizliği ve berraklığı ile öne çıkan bir bölgemiz. Bölgemizde 15 otel ve 28 bin yatak kapasitesi bulunmakla beraber, kriterlerini yerine getiren 14 tesisimiz şu anda mavi bayraklarını aldı. Biz daha önce 2 sene üst üste bölgenin tamamına mavi bayrak alan bir bölgenin derneği olarak takdir aldık. Diliyoruz ki bütün sahillerimizde mavi bayrak olsun, bütün sahillerimiz tertemiz olsun."

"MUTLAKA OLMALI"

Euphoria Palm Beach Resort Hotel Genel Müdürü Hacı Ömer Özkul da mavi bayrakların oteller ve konaklama tesisleri için artık mutlaka olması gereken bir durum olduğunu aktarırken, "Tesislerin kalite standartlarını yükseltmelerini veya belirli bir seviyeyi düşürmemeleri için mavi bayrak gerekiyor. Mavi bayrak ayrıca güvenilirliğin simgesi. Uluslararası pazarda mavi bayraklı olan konaklama tesisleri ve oteller tercih ediliyor. Bu nedenle mavi bayrak her bir otel için mutlaka olmalı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Ergin Kızılağaç Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title