Haberler

Antalya'da Noel Baba Barış Köyü Kuruluyor

Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi, dünya tarihinde ilk kez barış ve kültürü yaşatmayı hedefleyen Barış Köyü projesini 41 ülkenin katılımıyla Antalya'nın Maden Koyu'nda hayata geçirecek.

Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi, dünya tarihinde ilk kez barış ve kültürü yaşatmayı hedefleyen Barış Köyü projesini 41 ülkenin katılımıyla Antalya'nın Maden Koyu'nda hayata geçirecek. 360 milyon dolara mal olacak proje ile yılda en az 600 bin turistin ağırlanması bekleniyor.

Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde projenin tanıtımını yaptı. Projenin Kemer ilçesindeki Maden Koyu'nda 285 hektarlık alana yüzde 10 yapılaşma oranı ile kurulacağını aktaran Karabulut, köyde 41 ülkenin kendine özgü mimarileri anlatan 200'er yataklı evlerini kuracaklarını kaydetti.

Alanda açık hava müzesi, hamam, ibadethane, amfi tiyatro, konferans salonu, alışveriş merkezi ve sosyal yaşam alanlarının bulunacağını aktaran Karabulut, "Projeye 6 katıdan 41 ülke katılıyor. Köy kıyıya bir kilometre uzaklıkta kurulacak, yapılaşma ise kıyıdan 3,5 kilometre içeride olacak. Doğanın yapısı bozulmayarak herhangi bir görsel kirliliğe de neden olunmayacak" dedi.

Barış içinde bir yaşamın olduğu bir köyü ortaya çıkarmak istediklerini dile getiren Karabulut, "Türkiye barış ülkesi olacak. Dünyayı kültürel, sosyal ve inançsal tüm yönleriyle gösterecek insanlar arası barışı hedef alan bir proje ilk kez açılmış olacak. Noel Baba dünyanın marka değeridir. Biz bu marka değeri ile ülkemizin tanımına da katkı yapacağız" diye konuştu.

Katılımcı ülkelerin içinde Suriye ve İsrail gibi ülkelerin de yer aldığını kaydeden Karabulut, "Bu projede siyasi, dini herhangi bir ön yargımız yok. Ülkeleri seçerken böyle bir şey düşünmedik. Dünyada bu ülkelerin bir arada olduğu başka bir proje yok. Bu ülkeler buraya gelerek kendilerine ayrılan 1000 metrekarelik alanda evlerini inşa edecekler. Kendi kültürlerini ve yaşam şekillerini tanıtacaklar" şeklinde konuştu.

Arazinin tahsisi noktasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini dile getiren Karabulut, "Antalya barışı tüm renkleriyle yaşatacak. Dünya barışının merkezi olacak. Türkiye ise barış için 1 dolar bedel ödemeden en az 100 olimpiyat, 1000 EXPO değerindeki bir projeyi geçici sürelerde değil, ebediyen sahibi olacaktır. Projeni maliyeti için ABD'nin önde gelen bir firması ile 10 yıllık anlaşma yaptık" dedi.

Karabulut, 360 milyon dolara mal olacak projeyi 24 Aralık 2014 tarihinde bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Muammer Karabulut Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title