Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi "Hizmette 4. Yıl" Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, görevindeki 4 yılını değerlendirdi ve geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, görevindeki 4 yılını değerlendirdi ve geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Hizmette 4. Yıl" toplantısı, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatçı Altan Gördüm'ün sunuculuğunda gerçekleştirildi.

Konuşmasında "T.C." kavramını kullanan Gördüm, " Türkiye'de hizmet eden yargılanıyor, talan, rant yapan daha da yüceltiliyor" şeklinde konuştu.

Akaydın, toplantıda yaptığı konuşmada, alışagelmiş belediyecilik hizmetlerini değiştirmek için 4 yıl önce yola çıktıklarını, kadınlara, gençlere, yaşlılara yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Belediyeyi 1 milyar 516 milyon lira borçla devraldıklarını ama hiçbir zaman

"enkaz edebiyatı" yapmadıklarını dile getiren Akaydın, bugün borcu 1 milyar 265 milyon liraya düşürdüklerini kaydetti.

4 yılda 600 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve 300 projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Akaydın, 41 projenin 1 milyon lira ya da üstünde olan projeler olduğunu belirtti.

2009 yılında yüzde 30'u kanalizasyona bağlı olan Antalya'da bugün bu rakamın yüzde 90'a ulaştığını belirten Akaydın, cadde ve sokakları güzelleştirdiklerini, güven ve mutluluk projelerini inşa ettiklerini söyledi.

Yatırımlarında çocukları unutmadığını ifade eden Akaydın, çocuklara yönelik ağız diş sağlığı merkezi, kültür merkezleri, oyun otobüsü, miniklere özel masal okulu, yaz okulu projelerini hayata geçirdiklerini bildirdi. Hizmetlerinde engellilerin koşullarını da ön planda tuttuklarını belirten Akaydın, kadınlar için spor merkezleri, yaşlılar için huzurevi yaptıklarını, evde bakım projesi kapsamında da 32 bin ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Üretim tesisleri ve atölyeleriyle Antalya'yı üreten şehir haline getirdiklerini söyleyen Akaydın, Antalya'nın çiçeklerini belediye bünyesinde ürettiklerini, 6 milyon 750 metrekare alanı 8 milyon çiçekle çiçeklendirdiklerini ifade etti.

Turizme de gereken desteği sağladıklarını anlatan Akaydın, yat limanını cazibe merkezi haline getirdiklerini, belediyenin yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Antalya Akvaryum'un 200 acentenin tur programına girdiğini kaydetti.

İmar sorunlarına halkın katılımıyla çözdüklerini, trafiğe "akıllı dokunuşlar" yaptıklarını dile getiren Akaydın, kültürle, eğitimle, sanatla aydınlanan, 12 ay nefes alan bir Antalya için kültürel etkinliklere ağırlık verdiklerini belirtti.

Konuşmasının son bölümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Varyant'tan başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşünü hatırlatan ve yürüyüş fotoğrafını paylaşan Akaydın, "Özgür, mutlu, refah, barış içinde yaşayan Atatürk'ün izinde bir Antalya için mücadelemizi sürdüreceğiz. 2023 yılı hedefimiz her dünyalının ömrü boyunca en az bir kez görmek isteyebileceği bir kent oluşturmak" dedi.

Antalya'da sağlık turizminde ciddi gelişmeler yaşandığını, bin 500 yabancının tedavi için Antalya'ya geldiğini dile getiren Akaydın, Antalya'nın üniversite kenti olma yolunda da ilerlediğini bildirdi.

Gazeteci yazar Yalçın Bayer'in EXPO 2016 Antalya ile ilgili sorusu üzerine Akaydın, projenin Antalya'ya hediye edildiğini ancak yerel güçlerden organizasyonda yeterince faydalanılmadığını ifade etti.

Kendisinin de yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatan Akaydın, "Bakan beyin iyi niyetli olduğuna inanıyorum. EXPO alanı için seçilen bölgenin altyapı sorunları var. Bunları çözmek için ciddi kaynak aktarımları gerektiriyor. Yeterince kaynak aktarıldığını göremiyoruz" diye konuştu.

Akaydın, Antalya halkıyla bu organizasyonu başarıyla gerçekleştireceklerini bildirdi.

Toplantının sonunda tişörtlerinde adaletten demokrasiye çok sayıda siyasi kavramın yazılı olduğu gençler, sahneye tek tek çağrılarak Akaydın'a destek verdi.

Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve CHP İl Başkanı Devrim Kök de katıldı. - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akaydın Altan Gördüm Türkiye Yerel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title