Haberler

Antalya: Bakan Aksu'nun Alanya Ziyareti

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir dizi açılışlara katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Biz, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Zaman zaman aramıza nifak sokmak isteyenler olabilir. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere en güzel dersi sizin sağduyunuz vermektedir. Başta bölücü terör olmak üzere bütün tüm terör odakları ile hükümet olarak mücadelemizde kararlıyız. Şunu bilin ki sıkılan kurşunlar birlik beraberliğimize, huzur ve güvenliğimize sıkılmaktadır" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir dizi açılışlara katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Biz, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Zaman zaman aramıza nifak sokmak isteyenler olabilir. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere en güzel dersi sizin sağduyunuz vermektedir. Başta bölücü terör olmak üzere bütün tüm terör odakları ile hükümet olarak mücadelemizde kararlıyız. Şunu bilin ki sıkılan kurşunlar birlik beraberliğimize, huzur ve güvenliğimize sıkılmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Antalya Valisi Alaattin Yüksel, bugün açılış için Alanya'ya geldi. İlk olarak Cikcilli Beldesi'nde Kemal Akça tarafından yaptırılan 165 öğrenci kapasiteli yurdun açılışı yapıldı. Burada konuşan Bakan Aksu, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Önümüzdeki yıl ortaöğretimde okuyan öğrencilerin kitaplarını ücretsiz vereceklerini belirten Aksu, yurdun yapımına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür plaketi verdi. Antalya Valisi Alaattin Yüksel de, Alanyalılar'a eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Bakan ve beraberindeki heyet daha sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan kız öğrenci yurdundaki kız öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler Bakan Aksu'yu, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları ile karşıladı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yurtta kalan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Tosmur Beldesi'ne geçen Bakan Aksu ve beraberindeki heyet burada kalabalık bir halk topluluğu tarafından karşılandı. Açılış töreninde konuşan Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, sadece bir mühürle aldıkları beldeyi bu hale getirdiklerini söyledi. Belçika Çevre Bakanı Emin Kır da, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden hiçbir eksiğinin olmadığını dile getirdi. Vali Yüksel, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların belediyelerden mutlu ve huzurlu ayrılmaları gerektiğini dile getirdi. Bakan Aksu da, hükümet olarak yerel yönetimlere verdikleri önemin en önemli göstergesinin yerel yönetimler yasası olduğunu ifade etti.

Geçmiş hükümetlere atıfta bulunan Bakan Aksu, "Bu ülkede geçmişte sokaktaki insandan cumhurbaşkanına kadar herkes 'Yerel Yönetimler Reformu yapılmalı' dedi, ama yapamadılar. Çünkü gereken siyasi iradeyi ortaya koyamadılar. Bunu bizim iktidarımız başardı ve bize nasip oldu" dedi. Reformların devam edeceğini belirten Aksu, "Belediyelerimiz ve yerel idarelerimizin büyük bir heyecanla beklediği Yerel Yönetim, Belediye ve Özel İdare Gelirler Yasası'nda gündemimizde. Bakanlar Kurulu'na sunuldu, imzaya açıldı. Köylerimizle ilgili yasamızda hazır. İnşallah önümüzdeki dönem onu da çıkartacağız" diye konuştu. Son günlerde yapılan saldırı olayları hakkında da açıklama yapan Bakan Aksu, "Güzel işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi, aynı zamanda sağduyumuzu muhafaza edelim. Zaman zaman aramıza nifak sokmak isteyenler olabilir. Ama ben güveniyorum ve bunu her zaman gördüm, sizlerin aziz milletimizin sağduyusu, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere en güzel dersi vermiştir. Devletimiz güçlüdür. Devletimizin güvenlik güçleri bütün şer odakları ile mücadelesini sürdürmektedir. Biz hükümet olarak başta bölücü terör örgütü olmak üzere bütün terör örgütleri ile mücadelede kararlıyız ve bu mücadelemizi devam ettirmek zorundayız ve ettireceğiz. Bu sıkılan kurşunlar birlik beraberliğimize, huzur ve güvenliğimize sıkılmak isteniyor. Ülkede kargaşa ortamı yaratılmak isteniyor. Bugün gelinen bu güzel seviyeyi çekemeyenler huzurumuzu bozmak istiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tosmur Belediyesi yeni hizmet binasının yapımına katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi. Belediye Hizmet Binası, Alanya Müftüsü Muhammet Gevherin duası ve Bakan Aksu'nun kurdelayı kesmesiyle hizmete açıldı. Açılışa ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title