Haberler

Antalya: Alanya Kaymakamı Doğan'dan Turizmcilere Uyarı

Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Belediye Başkanları ve Turizmcileri Uyaran Kaymakam Hulusi Doğan, "Unutmayalım, Aynı Gemideyiz. Batarsak Beraber Batarız. Önümüzde 3 Ayımız Var. Elimizi Çabuk Tutup Alanya'nın Tanıtımı ve Turizm Cenneti Olması Yolunda Gereken Ne Varsa Yapmalıyız" Dedi.

Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda belediye başkanları ve turizmcileri uyaran Kaymakam Hulusi Doğan, "Unutmayalım, aynı gemideyiz. Batarsak beraber batarız. Önümüzde 3 ayımız var. Elimizi çabuk tutup Alanya'nın tanıtımı ve turizm cenneti olması yolunda gereken ne varsa yapmalıyız" dedi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Kaymakam Hulusi Doğan başkanlığında turizm koordinasyon toplantısı yapıldı. İlk kez gerçekleştirilen toplantıya belediye başkanları, turizm dernek ve vakıf temsilcileri ile turizmciler katıldı. Alanya Sanayi Ticaret Odası (ALTSO) toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ALTSO Başkanı Kerim Taç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve Antalya Turizm Müdürü İbrahim Acar hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Hulusi Doğan, "Bugün burada sizlerin söyleyeceği sözlerle, çözüm önerileriyle Alanya'nın turizm fotoğrafını çekmiş olacağım. Unutmayalım aynı gemideyiz. Batarsak beraber batarız. Önümüzde 3 ayımız var. Elimizi çabuk tutup Alanya'nın tanıtımı ve turizm cenneti olması yolunda gereken ne varsa yapmalıyız" dedi.

Toplantıda turizme zarar verdiği düşünülen kap-kaç, hırsızlık, dolandırıcılık ve tedbirleri alınmayan kazalar konusunda dikkatli olunması gerektiğini ve gelen yabancı misafirlerin huzurlu tatil yapması için şartların en iyi şekilde hazırlanması konularına yer verildi. Toplantıda söz alan TÜRSAB Alanya Şubesi Başkanı Bilal Korkmaz, "İlk kez gerçekleştirilen bu toplantının Alanya için önemli olduğunu söyleyerek, burada özlemini çektiğimiz koordinasyon buluşmasının mutlu tablosuyla karşı karşıyayız. Alanya, turizm konusunda dünyanın yakından takip ettiği ve mevcut imkanların en iyi değerlendirilmesi gereken yer" diye konuştu. Korkmaz, "Dili, dini yaşamı farklı insanlara ayrı ayrı hizmettir. Zor bir hizmet. Alanya bu konuda başarısı inkar edilemeyecek bir yer. Turizmde çevre, gözardı edilmemesi gereken önceliktir. Kaçak turlar, eğitimsizlikle birlikte bu işi gerçekten yapan insanları ve turizmi zora sokacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Burhan Sili ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı İkinci Başkanı Faik Kaptanoğlu da, Alanya turizmini ve tanıtım için yapılan çalışmaları dile getirdi. Kaymakam Doğan, toplantıda turizm temsilcilerini dinledikten sonra ALTİD Başkanlığı'nda gelecek hafta turizm adına neler yapılması gerektiği konularının ve sıkıntılarının konuşulacağı bir toplantı yapılmasını istedi. Doğan, "ALTAV, Alanya turizminin lokomotifidir. Yeni projeleri görüşüp paralı parasız ne yapabiliriz bunları ele alalım "dedi.

Toplantı, turizmcilerin ve belde belediye başkanlarının istek ve önerilerinin dinlenmesi ile tamamlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title