Haberler

Ankara-Piyade Er Hüseyin Köksal Ankara'da Toprağa Verildi

Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül' Ün de Aralarında Bulunduğu 5 Bin Kişi Katıldı

CENAZEYE CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL' ÜN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 5 BİN KİŞİ KATILDI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Günyazı Köyü'nın Irak sınırında bulunan Tanyolu Mezrası'ndakı sınır bölüğü üs bölgesinde 250 kişilik terörist grubu gece karanlığında 3 koldan saldıran teröristlerle yaklaşık 5 saat süren çatışmada şehit olan askerlerden biri olan Piyade Er Hüseyin Köksal Ankara'da toprağa verildi.

Şehit asker Hüseyin Köksal için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aralarındabulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sıkı güvenlik önleminin alındığı Kocatepe'deki cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yarıdmcısı Ali Babacan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP, MHP ve AK Parti Milletvekeilleri, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, üst düzey komutanlar, aliesi, yakınları, tekerlekli sandalyeli çok sayıda gazi ile birlikte rlikte katıldı. Yaklaşık 5 bin kiş katıldı.

Terhisine 5.5 ay kala şehit düşen Piyade Er Hüseyin Köksal'ın şehit düştüğü haberi baba Nurettin ile annesi Emine Köksal'ı göz yaşına boğdu. Köksal ailesi, oğulları Hüseyin Köksal ile şehit olmadan bir gün önce konuştukları öğrenilirken, gelen haberle yakıldılar. Şehit asker Hüseyin Köksal'ın tek kardeşi olan İbrahim, omuzuna astığı Türk bayrağı eşliğinde geldiği Kocatepe Camii önünde terör örgütüne lanet yağdırdı. Kocatepe Camii önünde dev Türk bayrağı açılırken, üzerinde şehidin fotoğrafının bulunduğu pankartta ise 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' pankartı açıldı.

Kocatepe Cami önünde düzenlenen cenaze töreni için olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Bugüne kadar yüzlerce şehidin kaldırıldığı Kocatepe Camii avlusuna gazeteciler de sıkı güvenlik önlemleri altında alındı. Canezeye katılan vatandaşların ellerinde Türk bayrakları eşliğinde 'hepimiz askeriz, Türk bayrağı isteriz', 'Şehidim hakkını helal et bize' , 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere kalkan elledr kırılsın'., 'hükümet İstifa', 'imralı açılsın, Apo piçi asılsın', 'Hüseyin burada, Apo piçi nerede' sloganlar atılırken tekbir sesleri yükseldi

Resmi geçit töreni düzenlenen Kocatepe Camii önünde şehit asker olan oğulları Hüseyin Köksal'ın önlerinden geçtiği sırada el ele tutuştukları gözlendi. Bu arada şehidin amcasının oğlu olan, Şemdinli'de aynı birlikte görev yapan ve aynı ismi taşıyan Hüseyin Köksal da birliğinden özel izin alarak cenaze törenine katıldı. Resmi geçit Törende Türk bayrağına sarılı şehit oğullarının tabutunun önlerinden geçtiği sırada ailesi göz yaşlarına boğuldu. Şehit ailesi, "dik duracağız, kendimizi onlara ezdirmeyeceğiz" diye bağırdıkları gözlendi.

Şehit askerin naaşı Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu, ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DHA FEED DEN GEÇİLECEK

(Haber:Ümit KOZAN -Uğur ALADDİNOĞLU-Tahsin GÜNER-ANKARA, (DHA)

================================================

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title