Haberler

Ankara'dan Yurtdışına Direkt Uçuş Sayısının Yetersizliğine Kolejli İşadamları da İsyan Etti

Başkent Ankara'dan yurtdışına direkt uçuş sayısının yetersizliği, Kolejli İşadamları Derneği'nin de gündeminde.

Başkent Ankara'dan yurtdışına direkt uçuş sayısının yetersizliği, Kolejli İşadamları Derneği'nin de gündeminde. KİD Başkanı Çınar, aktarmalı yurtdışı uçuşların Ankara'ya yakışmadığını belirterek, "Meselenin çözümü için öncelikle sorunun temel nedenini belirlemek gerekir" dedi.

Kolejli İşadamları Derneği (KİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çınar, Ankara'dan yurtdışına direk uçuş sayısının yetersizliğinden yakındı. Başkent iş dünyasının ticaret potansiyelinin her geçen yıl arttığını ifade eden Çınar, "Ankara yalnızca siyasette değil ekonomide de hızlı yol alıyor. Ancak özellikle yurt dışı bağlantılı çalışan işletmeler, direkt uçuş sayısının yetersizliği nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Ankaralıların yurtdışına aktarmalarla gitmesi hem vakit, hem de maddi kayba yol açıyor. Küresel rekabetin bu denli yüksek olduğu günümüzde, dünyanın en önemli başkentlerinden biri olan Ankara'da yaşanan bu sıkıntı, ekonomimize de zarar veriyor" dedi.

-"İSTANBUL'DAN AYRI TUTMALIYIZ"-

Çınar, sorunun çözümü konusunda Vali Alaaddin Yüksel'in yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da büyük çaba harcadığını ancak önemli mesafe kat edilemediğini de anımsattı. Vali Yüksel'in çalışmalarının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Çınar, "Özellikle Sayın Valimizin çabaları çok önemli. Fakat direkt uçuş sayısının az olmasının temel nedenini tespit etmeden sonuca ulaşmak zor görünüyor. Ankara'yı artık İstanbul'dan ayrı tutmak gerekiyor. İstanbul zaten kendi kendine yükü almış durumda. İkinci bir nokta olarak Ankara'yı da konumlandırırsak hem İstanbul'un yükünü hafifletmiş oluruz, hem de Ankara civarındaki kentlerin yurtdışı bağlantısı oluruz. Anadolu'nun tam ortasında bulunan Ankara'nın, yurtdışına direkt uçuş sorununu gidermesi, civar illere de büyük kolaylık sağlayacak" açıklamasında bulundu.

-"YABANCI ŞİRKETLERE BASKI YAPILMALI"-

Kolejli İşadamları Derneği Başkanı Çınar, direkt uçuş sayısının arttırılmasına dönük olarak bugüne kadar yapılan çalışmaların, bir üst basamağa taşınması gerektiğini de vurguladı. Başkan Çınar, şöyle dedi:

"Ankara'dan daha fazla yabancı ülkeye, şehre, merkeze uçuş sayısını maksimum düzeye çıkarmak zorundayız. Konuyla ilgili olarak gerekirse yabancı havayolu şirketlerine yoğun baskı yapma modeline geçebiliriz. Türk havayolu şirketlerinin yanı sıra, yabancı büyük hava yolu şirketleriyle yapılacak etkin görüşmelerden verimli sonuçlar alınacağını düşünüyoruz. Bir yandan da direkt uçuşlarda yolcu sayısının arttırılması için çevre illeri de içine alacak şekilde geniş kapsamlı bir çalışma yapılmalı."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Alaaddin Yüksel İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title