Haberler

Anka, 7 Ocak 2008 Pazartesi Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantının ana gündeminin, 3 Ocak Perşembe günü Diyarbakır'da meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan patlama ve terörle mücadele ekseninde sınır ötesi harekatların olması bekleniyor. (Saat:11.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP MYK, son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde toplanacak. (Saat:18.30)

-GÜL'ÜN ABD GEZİSİ BAŞLADI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD gezisi başladı. Dün Esenboğa Havalimanı'ndan ABD'ye hareket eden Gül, Salı günü Başkan Bush ile bir araya gelecek. ABD Başkan Yardımcısı Dick Chenney, Dışişleri Bakanı Condellezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates ile ayrı ayrı görüşecek olan Abdullah Gül, Washington ve New York'ta, Türk toplumundan ve Musevi kuruluşlarından temsilcileri de kabul edecek.

-ABD'Lİ SENATÖRLER ANKARA'DA

-Başbakan Erdoğan, ABD Senato Heyeti'ni, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:17.30)

-ADALET BAKANI ŞAHİN'İN BASIN TOPLANTISI

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bakanlığın 2007 yılı faaliyetleri ve 2008 hedefleri ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.30)

-KAMU-SEN, 2007'Yİ DEĞERLENDİRİYOR

-Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, 2007'nin kamu çalışanları açısından değerlendirmesi ile sosyal güvenlik reformuna ilişkin alınacak önlemleri, basın toplantısında anlatacak. (Saat:10.00)

-DP'DE YENİ DÖNEM

-Demokrat Parti'de, dün yapılan 4. olağanüstü kongrenin ardından yeni bir dönem başladı. Genel başkanlığa Süleyman Soylu'nun seçilmesiyle, partide gerek Genel İdare Kurulu gerekse yönetim kademelerinde önemli değişiklikler olması bekleniyor. Kongrede, genel başkanlık seçiminin ardından 50 kişilik Genel İdare Kurulu ile Merkez Karar Kurulu üyelerinin de seçimi yapıldı. Kongrenin ardından DP'de ilk iş olarak yönetim belirlenecek.

-DP'DE GÖZLER MAYIS'A ÇEVRİLDİ

-Demokrat Parti'nin, 4. olağanüstü kongresini tamamlamasının ardından gözler Mayıs ayında yapılacak olan olağan kongreye çevrildi. Olağanüstü kongrede, genel başkanlık yarışını, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in destek verdiği Süleyman Soylu'nun kazanması, partide Ağar döneminin tamamen kapandığı ve yeni bir dönemin başladığı şeklinde değerlendirilirken, alınan sonuç, Mayıs ayında Çiller'in yeniden partinin başına dönebileceği yorumlarına neden oldu.

-TCDD, GÖZDE YATIRIMLARINI ÖZEL SEKTÖRE AÇIYOR

-Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin önemli projelerine özel sektörü de ortak edecek. Özel sektör, TCDD yatırımlarını Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile yapacak. TCDD, özel sektöre garanti olarak da TCDD'ye ayrılan ödeneği gösterdi.

-ORTAÖĞRETİMDE YETERSİZ ÖDENEĞE TASARRUF TEDBİRİ

-Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, valiliklere ve okul müdürlüklerine gönderdiği genelgeyle yetersiz ödeneği gerekçe göstererek tasarruf yapılmasını istedi. -Okul çalışanlarının giyecek ödeneğinden yararlanamadıkları için mağdur olduğunu kabul eden Genel Müdürlük, mağduriyetin önleneceğini açıkladı.

-RADYOLOJİ ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

-Radyoloji teknisyen ve teknikerleriyle yapılan bir araştırma, hükümetin çalışma saatlerini 5 saatten 9 saate çıkarmak istediği radyoloji teknisyenlerinin çalışma koşullarını ortaya koydu. Ankete göre her türlü korunmadan yoksun ortamlarda hizmet veren radyoloji çalışanlarının yüzde 67'si günde 5 saatten fazla çalışıyor.

-Araştırmaya göre herhangi bir koruyucu önlemin olmadığı ortamlarda çalışan radyoloji teknisyenleri kanser riskiyle de karşı karşıya. Her 100 çalışandan 29'u kronik bir rahatsızlığa veya kansere yakalanıyor.

-22 ildeki çeşitli hastanelerde görevli radyoloji teknisyenlerine uygulanan anket çalışmasında, katılımcıların yüzde 91'inin Sağlık Bakanlığı'nın sağlık politikalarını beğenmediği de ortaya çıktı.

-BİR DÖNEMİN EN GÖZDE ŞİİRİ "ANNABEL LEE" YENİDEN MEŞHUR OLACAK

-Türk halkının bir zamanlar gözdesi olan dünyaca ünlü yazar-şair Edgar Allan Poe'nın "Annabel Lee" şiiri, Selçuk Altun'un kaleme aldığı "Senelerce Senelerce Evveldi" isimli yeni romanıyla yeniden gündeme geliyor.

-Sel Yayınlarından çıkan yeni kitabının kahramanını bulmak için Arjantin'e ve sonra da Amerika'ya gittiğini söyleyen Altun, bu romanın şair Edgar Allan Poe'nin ismini ve Türk halkının bir zamanlar gözdesi olan Annabel Lee şiirini yeniden gündeme getirmek için de iyi bir vesile olmasını beklediğini söyledi.

-ARÇELİK'TEN BASIN TOPLANTISI

-Arçelik A.Ş.'nin Sütlüce Kampüsü'nde şirketin 2007 değerlendirmesi, Grundig satınalımı, Çin yatırımı ve 2008 beklentilerinin açıklanacağı bir basın toplantısı düzenlenecek. (Saat:10:00)

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title