Haberler

Krediyle aldığı koyunlar küpe takıldıktan sonra aniden fenalaşıp ölmeye başladı

Güncelleme:

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bankadan çektikleri 100 bin lira kredi ile koyun alan köylü çift, koyunların küpe takılmasından bir kaç gün sonra aniden fenalaşıp ölmeye başlamasıyla şok oldu.

Karacabey ilçesine bağlı Danişment köyünde geçimini hayvancılık yaparak sürdüren Medine ve Ali Rıza Kılıç çifti bankadan 100 bin lira kredi çekip paranın tamamıyla koyun aldı. Karacabey İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından kulakları küpelenen hayvanlar 14 gün sonra aniden fenalaşıp tek tek ölmeye başladı. Bir çoğu gebe hayvanların gözleri önünde yere yıkılıp can vermesini çaresiz gözlerle izleyen köylüler hayvanları veterinere götürdü.

KOYUNLARA TETANOZ TEŞHİSİ KONULDU

Veterinerde yapılan kontrollerin ardından ölen 18 koyunun da tetanoz olduğu belirlendi. Her geçen gün koyunları ölen Medine Kılıç hayvanların küpe takıldıktan sonra ölmeye başladığını, hayvanların küpe takma makinesi yüzünden tetanoz olduğunu iddia etti. Hasta koyunları başında gözyaşı döken Medine Kılıç; Pamuk isimli dişi koyununa "Pamuk kalk annecim, kalk kızım, prensesim benim" diye seslendi.

(BURSA - Özel) Aniden fenalaşıp yere düşüyorlar

"HAYVANLARIN HEPSİ GEBEYDİ"

Medine Kılıç," Karacabey ilçe tarımdan geldiler, kulak küpesi taktılar. 14. günü hayvanlar teker teker ölmeye başladı. Küpelerde ne olduğunu bilmiyorum ama makinesinden tetanoz olmuş hayvanlar. Bizim meleklerimiz bunlar. Bunlardan para kazanacağız da idare olacağız biz. 100 bin lira kredi borcum var benim. Hayvanlarımın hepsi gebeydi. Bunların kuzularını satıp borcumu ödeyecektim. ben şimdi ne yapacağım?" diye konuştu.

YARDIM BEKLİYORLAR

Telef olan hayvan sayısı 18'e çıkan ve her geçen gün artmasından korkan köy halkı yardım beklerken, konuyla ilgili açıklama yapmayan Bursa İL Tarım Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin gerekli çalışmayı yaptıklarını belirtti.

(BURSA - Özel) Aniden fenalaşıp yere düşüyorlar

Öte yandan koyunların aniden fenalaşıp yere düştüğü görüntüler akıllara Çin'in Wuhan eyaletinde korona virüs yüzünden fenalaşıp hayatlarını kaybedenleri getirdi. Konuyla ilgili Bursa Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından çok yönlü araştırma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karacabey Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (58)

vwe:

boşuna dememişler faizden krediden hayır gelmez

16
8
yanıtYanıtla
adil:

Abla haklısın ama faize bulaşmasaydınız keşke paranız kadar alırdınız Allah verdikçe tekrar alırdınız. Şu ayeti düşün ''Başınıza gelenler ellerinizle yaptıklarınız yüzündendir. ''

14
8
yanıtYanıtla
Ali:

Çok oluyor böyle faizle mal alıp ellerinden malı giden

yanıt0
yanıt0
Faiz yol:

Müslüman kardeşim bana faizsiz para verirmisin günaha girmek istemiyorum kiralarım birikti onu vercem vermezsen vebali büyük olur kardeşim

yanıt10
yanıt7
yok yav:

diyanetinfetvası var faiz haram değil dediydi bize, toki aldık gidin çekin dedi o faiz değil dedi bizde çektik, kendi paramızla toki aldık tokinin kredisi ile de öküz aldıydık. ne yani koskoca diyanet işleri şimdi yalan fetva mı verdi , sen ne bilirsin zındık

yanıt4
yanıt2
FAİZ YOL A CEVAP:

Karşılığında bir teminat gösterebiliyorsan, güvenilir bir kişi de kefil oluyorsa, tanıdığın, sana itimad eden, seni bilen birisinden TL olarak değil de örneğin altın olarak borç iste bence. Bir de şunu bil, kimse kimseye faizsiz borç, para vermediği/veremediği için vebale girmez. Tam tersi borç paraya muhtaç olan kişi borç almaya muhtaç hale geldiği için ve alacaklısının alacağını geciktirdiği için vebale girmiş olabilir.

yanıt0
yanıt0
murat b:

Faiz ile kazanılan maldan hayır mı bekliyorsunuz ?

11
8
yanıtYanıtla
MURAT B:

Beğenmeyen kişi sanırım krediyi veren banka. :) Yoksa her müslüman bilir Faizin büyük günahlardan olduğunu.

yanıt8
yanıt1
düşün:

bana 100 bin lira versene faizsiz

yanıt2
yanıt5
Hiç kimse:

Adama faizsiz kredi verdiler de almadı mı ?

yanıt0
yanıt0
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title