Haberler

Android kullanıcılarını üzecek değişim! Kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliği kalkıyor

Güncelleme:

Android kullanıcılarının en çok kullandığı özelliklerden olan kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliği Android 11'in final sürümünde yer almayacak.

Uzun zamandır merakla beklenen Google'ın yeni işletim sistemi Android 11'in detayları ortaya çıkmaya başladı. Birçok yeni özelliğin geleceği sürümde kullanıcıların en çok kullandığı özelliklerden olan kaydırarak ekran görüntüsü olma özelliği final sürümünde yer almayacak.

MÜHENDİS AÇIKLADI

Android 11'i geliştiren mühendislik takımında yer alan Dan Sandler, Reddit üzerinden yaptığı bir paylaşımla birlikte, Android 11'in beta sürümlerinde yer alan ekran kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliğinin Android 11 final sürümünde olmayacağını açıkladı.

YENİ ÖZELLİKLER GELİYOR

Android 11 Beta sürümü, ABD'de yaşanan olaylar nedeniyle ertelenmişti. 10 Haziran'da Google Blog'da yayınlanan paylaşımla birlikte Android 11 Beta sürümü yayınlandı. Yeni işletim sisteminde öne çıkan özelliklerden bazıları; yenilenmiş bildirim çubuğu, yeni bir güç menüsü ve birçok küçük yeni ayar eklendi.

Android 11 Beta ile gelen bir diğer yeni özellik ise Bubbles oldu. Bu özellik, uygulamalarda işlerinizi hallederken, mesajlaşma uygulamaları arasında geçiş yapmadan yanıt vermeye olanak sağlıyor.

AKILLI CİHAZLAR KONTROL EDİLECEK

Tüm bunların yanı sıra, Android 11 Beta yüklü telefonların güç düğmesine uzun süre basılı tutulduğunda, telefon ile akıllı cihazların kontrol edilmesi sağlanıyor. Tek tuşla hızlı erişim sağlayan yeni arayüz, akıllı cihazlar arasında daha kolay bir şekilde geçiş yapmayı mümkün kılıyor. Aynı zamanda, ses ve video içeriklerinin oynatıldığı cihazlar arasında (TV, hoparlör vb.) da kolaylık sağlanacak.

GÜVENLİK KONUSUNDA YENİ GELİŞMELER

Android 11 Beta, güvenlik konusunda da yeni gelişmelerle karşımıza çıktı. Artık güvenlik iznini verdiğiniz bir uygulamayı uzun süre kullanmadığınız zaman, ayarlarınız sıfırlanıyor ve tekrar açtığınız zaman tekrar onay vermek zorunda kalıyorsunuz.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Google Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

Gözlem:

Akıllı cep telefonu değil. CEBİNİZDEKİ CASUS, Hakkınızdaki her türlü bilgiyi topluyorlar. İyiden iyiye arsızlaştılar. 16 GB hafızası olan cihazlar çalışamayacak duruma geldi. Bir sürü lüzümsuz programı sırf yeni bir cihaz satabilmek için isteseniz de istemeseniz de telefonunuza yüklüyorlar. Basit bir keybord uygulaması 97 MB, Web browser 197 MB yer işgal ediyor. ( En eski 80286 IBM PC 64 KB hafızası ile yapmadığını bırakmıyordu. ) ANDROİD TAM BİR SAÇMALIK.

3
5
yanıtYanıtla
AFYONLU:

BİZ İPHONECİYİZ UMRUMUZDA BİLE OLMAZ ANDROİD

0
7
yanıtYanıtla
LALE:

kullandığın iphone 4''ün havasını mı yapıyon

yanıt2
yanıt0
ahmet mehmet:

iphone hicte iyi bir telefon deyil, vede ömür boyu sizden aylik 1 dolarcloud ucreti aliyor, bu az gözükebilir, lakin uzun vadede cok para senelik 12 dolar, 10 sene sonunda bir samsung parasi eder. siz iphonu 2 sene kullaniyor sonra yenisi alinca, cloud ödemeye devam edersiniz. samsung da ilave bir sd cart al ömürboyu cloud parasindan kurtul.

2
5
yanıtYanıtla
MEHMET AHMET:

BELLİ Kİ FAKİR VE BİLGİSİZSİNİZ. 15 SENEDİR İPHONE KULLANIYORUM HİÇ BİR ZAMAN İCLOUDA PARA ÖDEMEDİM PİİS FAKİR YALAN ATMA BARİ :d

yanıt4
yanıt5
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title