Haberler

Andımız'ın kaldırılmasına bir tepki de Cüneyt Arkın'dan geldi

Güncelleme:

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan usta oyuncu Cüneyt Arkın, "Kayı boyundan geldim. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerine yer vererek Danıştay kararı ile okullarda Andımız'ın okutulmasına getirilen yasağa tepki gösterdi.

Andımızın kaldırılması kararına tepki gösteren isimlerden biri de usta sanatçı Cüneyt Arkın oldu. 83 yaşındaki Türk sinema oyuncusu Arkın, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, "Kayı boyundan geldim... Özgür ruhluyum... Millet, vatan sevgisiyle doluyum... Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

Arkın, dün akşam paylaştığı bir okul bahçesi videosuna ise "Önce hayaller ölür" notunu düşmüştü.

Andımız'ın kaldırılmasına bir tepki de Cüneyt Arkın'dan geldi

NE OLDU?

Danıştay 8. Dairesi'nin 2018 yılında "Andımız kaldırılamaz" kararı hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı, dairenin bu kararını temyize götürdü. Temyiz başvurusunun ardından dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun önüne geldi.

Kurul da Andımız ile ilgili nihai kararı verdi. Buna göre Kurul, MEB'in itirazını oy çokluğu ile kabul ederek, Danıştay 8. Dairesi'nin yönetmeliği iptal eden kararını kaldırmış oldu. Karar uyarınca okullarda Andımız okunmayacak.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Cüneyt Arkın Haberler

500

Yorumlar (37)

Burak:

Lafla peynir gemisi yürümüyor . Karda kışta her sabah okunan 1977 den sonra başımıza çıkarılan andımız türküsü sevgiyi , saygıyı aşılamıyor . Ezbere papağan gibi aynı şeyi söylemenin anlamı olmadığını söylemek için uzman mı olmalıyız

31
45
yanıtYanıtla
cengoo:

senin mantığına göre İstiklal Marşı''da kalkmalı. . . Türküm Demek zor geliyor de daha anlaşılır olsun

yanıt30
yanıt9
1907:

Sen ve senin gibiler ancak süslüman olur.

yanıt15
yanıt5
ETME:

Bırak millet seni güzel hatırlasın . Siyasi oyunlara alet olma. Seni sevenler seni bu şekilde hatırlamasın.

17
54
yanıtYanıtla
YORUM:

Merak etme TÜRK Milleti onu çok güzel hatırlayacak sen ve senin gibilerin ne düşündüğünün hiç bir önemi yoktur.

yanıt27
yanıt6
ETME:

Bu ülkede sadece türkler yaşamıyor. Başka bir ırktan olan biri neden ne mutlu türküm desin. Türklükle kimsenin sorunu yok mesele bir arap,bir kürt vs neden ne mutlu türküm demek zorunda kalsın. Ne mutlu kim hangi ırktansa ve bununla gurur duyuyorsa. Burdan tüm kediler aslan kesilmesin boşuna.

yanıt2
yanıt6
türküm:

ATATÜRK Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Etnik kimliklerimiz bir yana hepimiz türküz andımızda yeniden okutulacaktır bir karar değişikliğine bakar

50
18
yanıtYanıtla
Suat:

Yaniliyorsun dostum herkesten Türk olamaz. Türk olmak öyle basit değil. Bir kere ben Türküm diye hava atmaz Turk olan. Aksine kanının asilliği ile Turk olmayana ornek olur. Ama bunu alçak gonululukle yapmayı başarabilir Turk olan. Ben Turk um deyip diğerlerini hor görmez Turk . aksine onları bir baba bir abi bir kardeş gibi bağrına basar.

yanıt1
yanıt5
..:

Yanılıyorsun Suat Türk türklüğüyle gurur duyar ve göğsünü gere gere söyler

yanıt5
yanıt2
Böylesi yok:

Aferim kara murat Malkaçoğlu. Battal gazi

44
12
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title