Haberler

Anadolu Üniversitesi Dış Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Güncelleme:

Anadolu Üniversitesi Dış Danışma Kurulu'nun ilk toplantısı Rektörlük Senato Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış, Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları Kurucu Temsilcisi Banu Kurt, ETİ İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Eskişehir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgür Ersoy ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. İbrahim Kaya, Prof. Dr. Ali Resül Usul, Prof. Dr. Fatih Temizel, Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Anadolu Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Deniz Taşcı katıldı.

T. C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye Bilim Akademisi (TÜBA) Üyesi ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Essex Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirbağ, MEDİPOL Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhun Topbaş, Connecticut Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Cesur, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Balcı, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Deniz Ataç ve Sarar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sara Sarar ise toplantıya çevrimiçi olarak katıldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda nitelikli öğrenci yetiştirmek amacıyla üniversite dışı katılımcılar ile ortak bir paydada buluşmak için neler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Erdal: "Anadolu Üniversitesi'nin temel amacı nitelikli öğrenci yetiştirmektir"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal toplantının açılışında şunları söyledi: "Dış Danışma kurulu üniversitemizin dış paydaşlarının da görüşlerini alarak yönetim anlamında atılan adımlardan bir tanesi. Biliyorsunuz üniversitemiz yönetilirken yalnızca iç paydaşlarımız, yani öğrencilerimiz, çalışanlarımız değil; aynı zamanda bu öğrencilerimizi yetiştirdiğimiz sektör uzmanlarımız, özel ve kamu sektörü temsilcilerinin de görüşleri bizim için önemli. Sonuçta üniversitenin temel amaçlarından biri nitelikli öğrenciler ve bireyler yetiştirmek. Biz mezunlarımızın sektör tarafından istenilen ve aranılan elemanlar olup olmadığını sizlerden gelen geri dönütler yoluyla anlayabiliriz. Bu anlamda bu dış danışma kurulu da bu görüşlerin iyileştirilmesi anlamında bizim için çok değerli. "

Katılımcıların konuşmaları ile devam eden toplantıda; Kalite Güvencesi Sistemi'nin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına "Kalite Herkesin İşidir" sloganı ile dış paydaşların kalite süreçlerinin iyileştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar da konuşuldu. Kalitenin bir soyutlama olmadığını, ölçülebilir ve yönetilebilir bir konu olduğunun vurgulandığı toplantıda somut adımlar atılması kapsamında çeşitli başlıklarda fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Anadolu Üniversitesi Rektör Fatih Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

Meltem Doğan:

Nitelikli öğrenci yetiştirme konusunda Banu Kurt olmamış.Eskisehir Ted Kollejinin eğitimdeki başarısızlığı, kanunlara aykırı, sadece kar etme peşinde koşan Banu Kurt yerine,eğitimli, gerçek eğitime hizmet eden kurumlardan birini görmek daha inandırıcı olurdu.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title