Haberler

Anadolu Meclisi'nde Bayburt Rüzgârı

Güncelleme:

Esenler Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen Anadolu Meclisi, Bayburtluları ağırladı.

Programa Bayburtlular yoğun ilgi gösterdi.

Esenler'deki mahalli derneklerin tanışıp kaynaşması ve Esenler için ortak akıl oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Anadolu Meclisi programının bu haftaki konuğu Bayburtlular oldu.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Bayburt Kültür Ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, Bayburt Belediyesi Eski Başkanı Muammer Daştan ve ilçedeki Bayburt derneklerinin Yönetim Kurulu Başkanları ve Üyeleri katıldı. Bayburtlu Derneklerin yoğun ilgi gösterdiği program, Bayburt'un tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı.

Programda konuşan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Esenler Şube Başkanı Esenler Bayburt Derneği Başkanı Fuat Saka, Bayburtluları sıcak bir ortamda bir araya getirdiği için programa ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür etti. Saka, derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi verdikten sonra sözlerini tamamladı. Saka'nın ardından konuşan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ise; Bayburt'un adeta bu ülkenin çimentosu olduğunu söyleyerek Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'ne başkanlık yaptığı için çok şansı olduğunu belirtti. Bayburt'un sosyo- kültürel değerlerine vurgu yapan Polattimur, "Bayburt'un özünde her şey var. Bizi bir seveni biz bin severiz. Bize bir gelene biz bin gideriz" dedi.

POLAT: BAYBURTLU OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUM

Programda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat da programa yoğun teşriflerinden dolayı Bayburtlulara teşekkür etti. Yüzölçümü itibariyle Türkiye'nin en küçük ili olan Bayburt'un çok kıymetli bir il olduğunu vurgulayan Polat, "Bayburt, çok kıymetli bir değerimiz, bir marka. Gönlü büyük, kardeşliği büyük, çok kaliteli ve nitelikli insanların yetiştiği bir ilimiz" dedi. "Bayburtlu olmakla iftihar ediyorum" diyen Polat, başta Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Polat'tan sonra konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da böyle bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra her hafta Anadolu Meclisi programıyla Esenler'i istişare ettiklerini ifade etti.

GÖKSU: İNSANLIK SİZDEN ADALET BEKLİYOR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun konuşmasıyla devam eden programda Göksu, Anadolu Meclisi programının önemine değinerek, bu programın sadece bir gece olarak organize edilen bir programdan ibaret olmadığını vurguladı. Bu program sayesinde şehirde ne olup bittiğini tartıştıklarını ve şehrin geleceğini konuştuklarını belirten Göksu, bu anlamda Bayburtlularla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskınına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak özür dilemesini hatırlatarak konuşmasına devam eden Göksu, "Bu hafta bu ülkenin kardeşlik haftası" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl dönümü olması nedeniyle Çanakkale Zaferi'ne de vurgu yapan Göksu, "Çanakkale Zaferi, kardeşliğimizi, canımızı ortaya koyarak ispatladığımız gündür" dedi. "Çanakkale bizim mutlak suretle unutmamamız gereken bir gündür" diyen Göksu, "Her bir duygunuzda inanç ve aşk olan Bayburtlu kardeşlerim, eğer siz Çanakkale ruhunu çocuklarınıza anlatmazsanız, bunun vebalini ödeyemezsiniz. İnsanlık sizden büyük bir adalet bekliyor" dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu da yapan Göksu, "Artık biz İstanbulluyuz. Bizler, doğduğumuz yere vefayı gösterirken doyduğumuz yere de vefa göstermeyi unutmayalım. Burada da o kardeşliği, o dostluğu, o akrabalığı yaşamak zorundasınız. Bu şehir hepimizi yutuyor. Dostlarımızı, akrabalarımızı unutturuyor. Bu toplantılarda dostlar, dostluklarını yeniden tazelesinler. O dostlukları Esenler'in sokaklarına bıraksınlar istedik " diye konuştu.

Göksu'nun konuşmasından sonra gecenin anısına plaketlerin verilmesi toplu fotoğraf çekimlerinin ardından program sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Esenler Bayburt Göksu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title