Haberler

Amasya Valisi Öz, Suluova'da Mera Açılışı Yaptı

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Suluova ilçesi Uzunoba köyünde ıslahı yapılan bin 500 dönümlük meranın açılışını yaptı.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Suluova ilçesi Uzunoba köyünde ıslahı yapılan bin 500 dönümlük meranın açılışını yaptı.

Toplam 3 bin dönüm mera alanından ıslahı yapılan bin 500 dönümlük kısmının açılışını yapan Vali Öz, tarım ve hayvancılık alanında mevzuat eksikliklerinin giderilmesi ve kurumsal yapılanma anlamında önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

"İhtiyaç olan tüm alanlarda desteklemelerden başlayarak çok ciddi projeler başarı ile uygulanıyor" diyen öz, şunları kaydetti:

"İlimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması adına yem bitkileri desteklemelerinden aşılama ve suni tohumlamaya kadar birçok çalışmalar var. Mera ıslah çalışmaları da bunlardan birisi olup mera konusunda mevzuatla birlikte tespit, tahdit ve tescil konusunda ciddi çalışmalar yapılmakta ama ıslahı noktasında önemli çalışmalar yoktu. Bilinçsiz kullanımı ve yanlış otlatma nedeniyle de maalesef verimli kullanamıyorduk. Bu gün gelinen noktada bütün tarımsal faaliyetlerde olduğu gibi hayvancılık faaliyetlerde de maliyetin düşürülmesi ve gelirin yükseltilmesi hem üretimin devamlılığı hem de ulusal ve de uluslararası rekabet açısından büyük önem arz ediyor. Onun için meralar bu anlamda maliyetin en düşük olduğu ve hayvancılık sektörüne katkının en fazla olduğu alanlardan birisidir. Burada yapılan mera ıslahı kadar uzun vadede bu ıslahı sürdürüp bilinçli kullanımı sağlamak da çok önemlidir."

Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay ise şunları söyledi:

"Bakanlığımızın başlatmış olduğu mera alanlarının ıslah ve amenajmanı projesi çalışmaları neticesinde bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesi sağlanarak, meralardaki ot verimi ve kalitesi ile tarla arazileri içindeki yem bitkileri alanı ve üretimi arttırılacaktır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihtiyacı olan kaba yemin büyük ölçüde karşılanmasıyla devamlılık arz eden maksimum hayvansal ürünler elde edilecektir."

Mera açılış programında öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunulmasının ardından katılanlara yemek ikram edildi.

Programa Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Amasya Mera Islah Projeleri Koordinatörü Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri ile köylüler katıldı. - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Abdil Celil Öz Suluova Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title