Haberler

Altun: "Telefonunuzdan çok, çocuklarınıza dokunun"

İhlas Koleji, çocukların internette ve sanal ortamda karşılaşabilecekleri tehlikelerin anlatıldığı "Ortam Sanal Tehlike Gerçek" konulu bir seminer verdi.

İhlas Koleji, çocukların internette ve sanal ortamda karşılaşabilecekleri tehlikelerin anlatıldığı "Ortam Sanal Tehlike Gerçek" konulu bir seminer verdi.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü'nde yapılan seminere, emniyetin çeşitli birimlerinde yıllarca görev yapan ve bağımlılık çeşitleri üzerine kitaplar yazıp sayısız konferans veren İsa Altun konuşmacı olarak katıldı.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerin dinleyici olarak yer aldığı seminerde İsa Altun, teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi konular hakkında bilgiler verdi.

"ÇOCUKLARINIZIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI TAKİP EDİN."

"Suçlular kurbanlarını artık sosyal medyadan seçiyor. Çünkü anne babalar çocuklarına sosyal medya hesabı açıyor. Yaptığımız bir operasyonda bir çetenin ajandasına ulaştık. Ajanda da hangi çocuğun ailesi ile sorun yaşadığı hangi çocuğun sıkıntılı olduğunu sosyal medyadan takip ederek tek tek not almışlar" diyen Altun, bu durumların suç ve suç örgütlerine kapı açtığını ifade etti.

Ülkemizde son dönemde çok sık rastlanan telefon dolandırıcılığına da değinen Altun, özellikle kendini polis olarak tanıtan kişilere dikkat edilmesi konusunda uyardı. Hiçbir polisin vatandaşı adınız suç örgütüne karışmış ya da evinizde şu kadar altın varmış şeklinde aramayacağını ifade eden Altun, "Yıllarca operasyonlara katıldım. Hazırlıklarımızı yapar, operasyonu gerçekleştiririz. Kimseyi arayıp böyle bilgiler vermeyiz" dedi.

Çocuklara zarar veren içeriklerden olan Mavi Balina hakkında bilgiler veren Altun, "Ülkemizde yaklaşık 140 çocuğumuz mavi balina yüzünden hayatını kaybetti. O yüzden eğer çocuğunuzdan şüphelenirseniz mutlaka kollarını kontrol edin, çünkü kollarına mavi balina resmi çizmeleri isteniyor. Bu suçluların hedefleri 8-14 yaş grubu çocuklar. Çünkü bu yaş grubu aileme zarar verirler diyerek olup biteni ailelerine söylemiyorlar" diye konuştu.

Çocuklarda görülen birçok sıkıntının ilgisiz ve dağınık ailelerden kaynaklandığını ifade eden Altun, "Çocuklarımız kafaları karışık olduğunda hata yapıyorlar. Çocuk boşluğa düştüğünde sıkıntı yaşıyor. Ailedeki aidiyet duygusunu kaybettiği zaman ise arkadaşına yöneliyor, çünkü arkadaşı onu sorgulamıyor, yargılamıyor. Bu durum çocuğunuzun yanlış arkadaşlara yönelmesine neden oluyor" şeklinde konuştu.

Aile içinde birlikte zaman geçirmenin önemine kaydeden Altun, "Size önerim akşam yemeğini şölene çevirin, tüm telefonları toplayın, televizyonu kapatın ve çocuklarınıza dokunun. Maalesef elimizdeki telefona dokunduğumuz kadar çocuğumuza dokunmuyoruz" dedi.

"İHLAS KOLEJİ'NDE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM"

İhlas Kolejinin akademik ve sportif başarılarını yakından takip ettiğini söyleyen Altun burada bulunmaktan ve seminer vermekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. İhlas Holding çatısı altında bulunan Türkiye Gazetesi'ni de yakinen takip ettiğini söyleyen Altun, "Türkiye Gazetesi şu anda örf adetlerimize göre yayın yapan tek yayın organıdır"" dedi.

Altun'a, seminerin sonunda İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu İhlas Koleji İhlas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title