Haberler

Altın Portakal Sanatçıları Antalya'da

Güncelleme:

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline katılacak yerli ve yabancı sanatçılar, hava yoluyla kente gitmeye başladı.

Açılış seremonisinin ardından bu akşam başlayacak olan 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılacak yerli ve yabancı sanatçılar, havayoluyla kente gelmeye başladı.

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, saat 20.00'da Antalya Expo Center'da yapılacak açılış seremonisiyle başlayacak. 18 Ekim'de sona erecek festivale katılacak sanatçılar, kente gelmeye başladı. Bugün öğle saatlerinde Yeşilçam'ın ünlü isimleri İlyas Salman, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin ve Yılmaz Köksal ile Oscar ödüllü Amerikalı aktris Ellen Burstyn Antalya'ya geldi. Yerli ve yabancı sanatçıları, havalimanında Festival Komitesi görevlileri çiçeklerle karşıladı.

'ŞOV YAPMAYA GELMEDİM'

Yasakların olduğu hiçbir yerde, insanlığın olacağına inanmadığını söyleyen oyuncusu İlyas Salman, "O zaman Tanrı'nın da adını yasaklamak lazım" dedi. Festivallere çoktandır aşina olduğunu da belirten İlyas Salman, "Açıkçası buraya şov yapmaya gelmedim. Gürcistan'da çektiğim bir film var. Onun açılış filmi olarak gösterilecek olması benim için onurdur. Türk sinema emekçilerinin son yılda çektikleri ızdırapları o karelerde izlemeye geldim açıkcası" diye konuştu.

UMARIM HER ŞEY DAHA GÜZEL OLUR

Bir diğer karakter oyuncusu Süleyman Turhan ise bir Altın Portakal'da daha bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Altın Portakal'ı 'Türk sinemasının kalbinin attığı yer' olarak nitelendiren Turan, "Biz de o atışların ritmine uymak için buradayız. Herkes gibi biz de heyecanla geliyoruz. Genç arkadaşların heyecanlarına da ortak oluyoruz. Kimileri keyifle, kimileri de bir dahaki sefere diyerek biraz buruk ayrılıyorlar. Biz de giderek ivme kazanan festivalin çok sıkı ve fedakar takipçileriyiz. İnşallah bu festival katlana katlana büyür" diye konuştu.

Yaşanan sokak eylemlerine de değinen Süleyman Turan, "Herkes gibi ben de sağduyu mesajı veriyorum. Büyük bir heyecan hissederek bu sağduyuya katılıyorum. Umarım her şey yoluna girer. Her şey çok daha güzel olur. İnşallah her şey düzelir" dedi.

Yeşilçam yıldızlarından sonra havalimanına gelen Oscar ödüllü Amerikalı aktris Ellen Burstyn de çiçeklerle karşılandı. Görüntü alınmasından rahatsız olan Burstyn, kendisine tahsis edilen araçla konaklayacağı otele geçti.

BU AKŞAM AÇILIŞ SEREMONİSİ

Festivalin açılış seremonisi, Antalya Expo Center'da saat 20.00'de kırmızı halı geçişiyle başlayacak. Gecede Altın Portakal ödüllü 'Bozuk Düzen' başta olmak üzere çok sayıda filmde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Dormen'e, oyuncu Nilüfer Aydan'a ve 'Düşman Yolları Kesti' gibi Türk sinemasının çok sayıda klasiğine yazar olarak imza atan edebiyatçı Tarık Dursun Kakınç'a 'Onur Ödülü' verilecek. Gecede ayrıca Oscarlı oyuncu Ellen Burstyn ve İran sinemasının önde gelen isimlerinden Abbas Kiarostami'ye de 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' takdim edilecek. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ellen Burstyn İlyas Salman Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title